eur:
394.25
usd:
370.79
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Vona Gábor: Kiemelt parlamenti bizottsági posztokra számít a Jobbik

Az 50 fős frakció elérése a fő cél a Jobbik számára, így ugyanis jelentős többletjogosítványai lennének a radikális pártnak az Országgyűlésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke. Vona Gábor szerint 4-5 olyan választókerület lehet, amit megszerezhetnek a fideszes jelölttel szemben. Vona Gábor azt is kifejtette, milyen parlamenti bizottsági posztokat pályázik a Jobbik.

Vona Gábor szerint 4-5 olyan egyéni választókerületben van komoly esélye a Jobbiknak, hogy mandátumot szerezzen. Ezek a kerületek Borsod, Szabolcs és Heves megyében vannak, a párt most ide összpontosítja az emberi, anyagi és infrastrukturális erőforrásainak nagy részét.

Fontos, hogy még 2-3 mandátumot szerezzünk, mert nem mindegy, hogy a párt frakciójának létszáma 50 fölött vagy alatt lesz - hangsúlyozta a pártelnök, kiemelve, hogy 50 fő felett már köztársasági elnököt javasolhatna a képviselőcsoport, amelynek két frakcióvezető-helyettese lehetne.

Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbiknak vannak tartalékai. Sok helyről az a visszajelzést kapták, hogy a fiatalok nem mentek el olyan számban szavazni az első fordulóban, mint az idősek, ezért szeretnék főleg őket mozgósítani az esélyes választókerületekben. Meg kell győzni őket, hogy országgyűlési választás csak négyévenként van, és el kell menni szavazni - tette hozzá.

Azokat is meg kell győzni, akik más pártra szavaztak az első fordulóban. Vannak pártok, amelyek már kiestek a játékbók, és nem lehet tudni, hogy szavazóik melyik pártra voksolnak majd április 25-én - mondta a Jobbik elnöke.

A külügyi bizottság elnöki posztjára pályáznak


Vona Gábor arról is beszélt, milyen pozíciókat szeretnének kapni az új parlamentben.  A pártelnök hangsúlyozta: elsősorban a gazdasági és külpolitikai területeken szeretnének elnöki pozíciót szerezni a bizottságokban, különösen a külügyiben.

Fontosnak tartja, a nemzetbiztonsági bizottságot is, mert mint fogalmazott, a Jobbik szeretné, hogy Magyarországon a gyanús titkosszolgálati folyamatok, és a titkosszolgálatok a politikával való összefonódása véget érjen, és ebben meghatározó szerepet akarnak játszani.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×