Lendvai: Számítunk Gyurcsány Ferencre is

Infostart
2010. április 16. 08:00
Mesterházy Attila kockázatos választás volt miniszterelnök-jelöltnek, de bizonyította a tehetségét - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Szocialista Párt elnöke. Lendvai Ildikó kiemelte: kívánatosnak tartaná, hogy Mesterházy Attila vezesse a szocialista frakciót a következő ciklusban. Hozzátette: számítanak Gyurcsány Ferenc volt kormányfőre is a pártban.

Mesterházy Attila kihozta a legjobbat saját magából, a kampányból és a pártból is a választási kampány során - mondta Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában. Az MSZP elnöke hozzátette: nem hallott olyan kritikát, hogy ne lett volna jó választás Mesterházy Attila listavezetőnek és kormányfőjelöltnek.

A pártelnök elismerte, hogy Mesterházy jelölése kockázatos volt, de ezt vállalták, mert úgy hitték, érdemes egy új embert élvonalba állítani, akit nem kötnek a régi beidegződések, és az új ember bizonyított.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: kívánatosnak tartaná, hogy Mesterházy Attila indíthassa útjára a szocialista frakcióban az új politizálást, de erről a képviselőcsoport fog dönteni.

Gyurcsány Ferenc szerepe iszonyatosan nehéz - vélekedett a pártelnök. Kifejtette: tisztelettel figyelte, hogy elegánsan és felelősen tudta a leköszönt miniszterelnök szerepét végezni. Hozzátette: számítanak a volt miniszterelnökre, mint politikusra.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást