eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Így rakja majd össze kormányát Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint nagy mértékben a parlamenti választások második fordulójának eredményétől függ a leendő kormány összetétele. A Fidesz elnöke határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről napvilágra került korábbi, általa nem megerősített hírt.

A Fidesz elnöke pénteken újságíróknak a szegedi sétálóutcán nyilatkozva határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről és a miniszteri posztokról napvilágra került hírt. Ahogy fogalmazott, a szavazókkal szembeni tiszteletlenség lenne a választások végeredményének megszületése előtt erről döntést hozni.

A két választási forduló között a feladat az emberekkel találkozni és meghallgatni őket - közölte a politikus, hozzátéve: ezért a következő napokban végiglátogat minden függőben lévő körzetet.

A pártelnök a szegedi szavazóknak azt üzente, "ne engedjék kiénekelni a sajtot a szájukból", s a második fordulóban is támogassák a Fidesz jelöltjeit.

Orbán Viktor pénteken délben a szegedi sétálóutca egyik kávéházában vállalkozókkal és helyi politikusokkal találkozott. Kerényi János, a Fidesz regionális igazgatója a zártkörű megbeszélésről annyit mondott, hogy azon Szeged helyzetéről, a problémákról és a lehetséges megoldásokról esett szó.

A találkozót követően a pártelnök többek között a Fidesz-KDNP két képviselőjelöltje Bodó Imre (Csongrád megye 1-es) és Bohács Zsolt (Csongrád megye 3-as körzet), valamint Martonyi János korábbi és leendő külügyminiszter társaságában végigsétált a Kárász utcán, ahol a járókelők közül többen is gratuláltak neki; helyi focidrukkerek pedig átadtak neki egy szegedi szurkolói sálat.

A Csongrád megyei 1-es számú, szegedi központú választókörzetben a legtöbb szavazatot - 48,65 százalékot - Bodó Imre, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta az első fordulóban, második Ujhelyi István 39,54 százalékkal, harmadik pedig Zagyva György Gyula (Jobbik) lett, 11,8 százalékkal.

A Csongrád megyei 3-as számú, szintén szegedi központú választókörzetben is a Fidesz-KDNP jelöltje, Bohács Zsolt végzett az élen 43,32 százalékkal, a 36,23 százalékot elért Botka László előtt. A Jobbikos Molnár Áron 11,62, az LMP-s Málovics György 8,83 százalékot kapott.

A harmadik szegedi központú körzetben Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere a szavazatok több mint 55 százalékával már az első fordulóban egyéni mandátumot szerzett.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×