Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így rakja majd össze kormányát Orbán Viktor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor szerint nagy mértékben a parlamenti választások második fordulójának eredményétől függ a leendő kormány összetétele. A Fidesz elnöke határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről napvilágra került korábbi, általa nem megerősített hírt.

A Fidesz elnöke pénteken újságíróknak a szegedi sétálóutcán nyilatkozva határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről és a miniszteri posztokról napvilágra került hírt. Ahogy fogalmazott, a szavazókkal szembeni tiszteletlenség lenne a választások végeredményének megszületése előtt erről döntést hozni.

A két választási forduló között a feladat az emberekkel találkozni és meghallgatni őket - közölte a politikus, hozzátéve: ezért a következő napokban végiglátogat minden függőben lévő körzetet.

A pártelnök a szegedi szavazóknak azt üzente, "ne engedjék kiénekelni a sajtot a szájukból", s a második fordulóban is támogassák a Fidesz jelöltjeit.

Orbán Viktor pénteken délben a szegedi sétálóutca egyik kávéházában vállalkozókkal és helyi politikusokkal találkozott. Kerényi János, a Fidesz regionális igazgatója a zártkörű megbeszélésről annyit mondott, hogy azon Szeged helyzetéről, a problémákról és a lehetséges megoldásokról esett szó.

A találkozót követően a pártelnök többek között a Fidesz-KDNP két képviselőjelöltje Bodó Imre (Csongrád megye 1-es) és Bohács Zsolt (Csongrád megye 3-as körzet), valamint Martonyi János korábbi és leendő külügyminiszter társaságában végigsétált a Kárász utcán, ahol a járókelők közül többen is gratuláltak neki; helyi focidrukkerek pedig átadtak neki egy szegedi szurkolói sálat.

A Csongrád megyei 1-es számú, szegedi központú választókörzetben a legtöbb szavazatot - 48,65 százalékot - Bodó Imre, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta az első fordulóban, második Ujhelyi István 39,54 százalékkal, harmadik pedig Zagyva György Gyula (Jobbik) lett, 11,8 százalékkal.

A Csongrád megyei 3-as számú, szintén szegedi központú választókörzetben is a Fidesz-KDNP jelöltje, Bohács Zsolt végzett az élen 43,32 százalékkal, a 36,23 százalékot elért Botka László előtt. A Jobbikos Molnár Áron 11,62, az LMP-s Málovics György 8,83 százalékot kapott.

A harmadik szegedi központú körzetben Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere a szavazatok több mint 55 százalékával már az első fordulóban egyéni mandátumot szerzett.