Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bírósági ítéletre vár a MOHOSZ a Tisza-tó ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jogszerűen adtak el idén januártól Tisza-tavi horgász-engedélyeket - állítja a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke. Kiderült, hogy ezeket év elejétől márciusig a szövetség a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-vel párhuzamosan árusította, de a MOHOSZ engedélyeit a halőrök nem fogadták el.

Habár 2009 decemberében a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-nek ítélték a Tisza-tó horgászati és halászati jogát, azonban a halászati törvény szerint a korábbi hasznosító mindaddig birtokban marad, amíg a kártalanítási összeget meg nem kapja - mondta el az InfoRádiónak Szabó Imre. Szerinte a MOHOSZ a birtoklás jogán ugyanúgy árusíthatta a horgászjegyeket januárban, mint korábban.

Az elnök szerint bíróságon kell tisztázni a nézeteltéréseket az illetékes minisztériummal.  A bíróság ítéletét március harmadikán várták, de a tárgyalást elhalasztották. Ezért a MOHOSZ úgy rendelkezett, hogy a jogerős határozat meghozataláig nem adnak el horgászjegyeket. Akik mégis vásároltak tőlük, azoknak pedig visszatérítik a jegyárat - közölte a horgász szövetség elnöke.

Szabó Imre úgy tájékoztatott, hogy a Tisza-tavi horgászengedélyek eladása évi több mint 100 millió forintot jövedelmez. A szövetség 380 milliós kártalanítást kért a beruházásokért és a haltelepítésért. A szakértő azonban csupán 140 milliót állapított meg, amit az elnök, mint mondta, a béke érdekében elfogadott.

Hanganyag: Sigmond Árpád