eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendeletmódosítást kezdeményez az OVI az igazolással szavazás ügyében

Rendeletmódosítást kezdeményez az Országos Választási Iroda (OVI) annak érdekében, hogy az igazolással szavazóknak ne kelljen órákig sorban állniuk a szavazókörök előtt, ahogy az az országgyűlési képviselő-választás első fordulójában történt.

Az önkormányzati miniszteri rendelet lényege, hogy az igazolással szavazók adatait nem kézzel vezetnék fel a névjegyzékbe, hanem már szerepelnének egy előre kinyomtatott listán. Ezen a szavazatszámláló bizottság jelzéssel látná el, hogy mely választópolgárokat vettek névjegyzékbe.

Ezzel a módosítással az OVI szerint lényegesen lerövidülne a szavazás időtartama. Virág Rudolf korábban úgy nyilatkozott, hogy egy lakóhelyétől távol voksoló esetében a szavazás időtartama 50-150 másodperc.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×