eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eltiltanák minden választható tisztségtől Dávidot és Herényit - lapszemle

A Magyar Nemzet birtokába került az a fegyelmi kezdeményezés, amelyet a Magyar Demokrata Fórum egyik választmányi tagja nyújtott be a párt országos etikai és fegyelmi bizottságához.

A Salamin András nevével fémjelzett dokumentum kitér arra, hogy a vezetők súlyos politikai és gazdasági kárt okoztak a rendszerváltó MDF-nek. Ezért a kezdeményező eltiltaná Dávid Ibolya lemondott elnököt és Herényi Károly alelnököt minden választható tisztségtől - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság beszámol arról, hogy polgármesteri engedetlenségi mozgalmat kezdeményezett az ÁNTSZ által tervezett szükségvízellátás ellen Belágyi Mihály, Tompa polgármestere. Forgó Henrik csanyteleki polgármester szerint környezeti károkat okoz, értelmetlen és pazarló, hogy az uniós ivóvízszabvány miatt az elfogyasztott víz harmincszorosát kell megtisztítani. Király Zoltán, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatóhelyettese szerint nem a lobbik, hanem a lakosság érdeke számít.

Az Index információi szerint a parlamenti felállásról szóló tárgyalásokon a Fidesz és a KDNP vezetése több forgatókönyvet is fontolóra vett, és ezek között szerepelt olyan is, amely komoly meglepetést okozna a leendő ellenzéknek. A portál úgy tudja, hogy a tárgyalásokon felmerült az is, hogy működtetési szempontból könnyítene a jelenlegi állás szerint a 200-at minden bizonnyal meghaladó létszámmal induló Fidesz-frakció helyzetén, ha a KDNP egy nagyobb csoportot befogadna, és ezzel akár az Országgyűlés második legnagyobb pártjává válna.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az árérzékenynek egyáltalán nem nevezhető luxusnövény-piacot is visszavetette a recesszió, esetenként 40 százalékkal csökkent a forgalom - de nem a lakossági, hanem a vállalati költések visszafogása miatt. A lap által megkérdezett kereskedők szerint a keresletcsökkenés miatt 20-50 százalékos áresés is mutatkozott, vagyis aki egy-egy drágább extra cserjét szeretett volna a kertjébe, az most kedvezményesen juthatott hozzá.

A Világgazdaság szerint a kínai hivatali engedélyeztetés lassúsága miatt a gazdasági nagyhatalom a közvetlen cégfelvásárlások helyett egyre inkább stratégiai együttműködésekkel próbálja erősíteni külföldi pozícióit. Egy felmérés szerint a felvásárolt cégek esetében gondot jelent a menedzsmenttapasztalat hiánya is. A válaszadók szerint az is aggasztó, hogy a felvásárló cégek zöme állami tulajdonban van, és gyakran pályáznak természeti erőforrásokra, vagy stratégiai cégekre.

A penzcentrum.hu azt írja, az utóbbi időben az elszabadult üzemanyag-árak sok mindenkiben felvethették a kérdést: miként lehetne valahogy spórolni a benzinen? Az áremelkedésnek a legtöbb esetben természetes velejárója a kereslet-visszaesés, avagy az autózgatás mérséklése, de vannak olyanok is, akik számára nincs más alternatíva, minden reggel autóba kell ülni. Ha sokat fogyasztó benzines autót hajt, akkor érdemes fontolóra venni a bioetanolra, E85-re történő átállást. Ennek lehetőségét vizsgálja a gazdasági hírportál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×