Nézőpont Intézet: a szocialisták nem adnak sikerélményt a választóknak

Infostart
2010. április 14. 12:19
A Fidesz megszerezheti a kétharmados parlamenti többséget a választások jövő vasárnapi, második fordulójában: a lényegi kérdések eldőltek, a helyzeten esetleg változtatni képes szavazóknak nem maradt motivációja - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Böszörményi-Nagy Gergely szerint a szocialista szavazók nagy részét nem lehet mozgósítani azzal a felhívással, hogy akadályozzák meg a Fidesz kétharmados többségét.

A lényegi kérdések már a választások első fordulójában eldőltek: a Fidesznek van esélye megszerezni a kétharmados többséget, a várakozásoknak megfelelően teljesített a Jobbik és ott lesz a Parlamentben a Lehet Más a Politika, vagyis nagyon kevés olyan kérdés maradt nyitva, amelyeket érdemben befolyásolhatnak a második voksolás eredményei - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Böszörményi-Nagy Gergely hozzátette: minimális az esélye annak, hogy az MSZP meg tudja akadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét, hiszen csupán néhány olyan körzet maradt, ahol a baloldaliak megelőzhetik a legnagyobb ellenzéki párt jelöltjeit.

Ezeken a területeken a Fidesz is erős kampányt folytat majd, így, ha sikerül is mozgósítani az MSZP-szavazókat, nem valószínű, hogy azoknak sikerül nyertes pozícióba segíteni a szocialista jelöltet - jegyezte meg az elemző.

A választó a sikert szereti, ezt az élményt pedig ma a szocialisták nem tudják biztosítani - mondta Böszörményi-Nagy Gergely, aki szerint ez is befolyásolja majd az MSZP szimpatizánsait akkor, amikor arról döntenek, elmennek-e voksolni április 25-én.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást