Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Varga Mihály: nem lesz miniszterelnök-jelölti vita

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita a parlamenti választások két fordulója között sem; erről Varga Mihály, a Fidesz alelnöke beszélt a HírTV Rájátszás című műsorában kedd este.

A politikus kérdésre úgy fogalmazott, a választások első fordulója után eldőlt, hogy ki lesz Magyarország következő miniszterelnöke, mandátumszám alapján sem lehet már más, mint Orbán Viktor.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz elnökségi ülésén nem került szóba a kormányfőjelölti vita, személyes véleménye szerint azonban e "vitának akkor van értelme, hogyha van értelme", ez a kérdés pedig eldőlt az első fordulóban.

A Fidesz elnöke hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a hét közepéig gondolkozik azon, vitázzon-e Mesterházy Attilával, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével.

Kifejtette: korábban is pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, ha a két forduló között lesz még értelme, akkor készen áll a vitára.

Át kell gondolnom, van-e még értelme ennek a vitának, miről is fogunk vitatkozni - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Mesterházy Attila vasárnap éjjel, az választási eredményének ismeretében jelezte: bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között várja Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitára, a két párt programjának ütköztetésére.