eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Varga Mihály: nem lesz miniszterelnök-jelölti vita

Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita a parlamenti választások két fordulója között sem; erről Varga Mihály, a Fidesz alelnöke beszélt a HírTV Rájátszás című műsorában kedd este.

A politikus kérdésre úgy fogalmazott, a választások első fordulója után eldőlt, hogy ki lesz Magyarország következő miniszterelnöke, mandátumszám alapján sem lehet már más, mint Orbán Viktor.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz elnökségi ülésén nem került szóba a kormányfőjelölti vita, személyes véleménye szerint azonban e "vitának akkor van értelme, hogyha van értelme", ez a kérdés pedig eldőlt az első fordulóban.

A Fidesz elnöke hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a hét közepéig gondolkozik azon, vitázzon-e Mesterházy Attilával, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével.

Kifejtette: korábban is pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, ha a két forduló között lesz még értelme, akkor készen áll a vitára.

Át kell gondolnom, van-e még értelme ennek a vitának, miről is fogunk vitatkozni - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Mesterházy Attila vasárnap éjjel, az választási eredményének ismeretében jelezte: bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között várja Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitára, a két párt programjának ütköztetésére.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×