Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az LMP-nél próbálkoznak a szocialisták

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szocialisták több budapesti körzetben visszalépnek az országgyűlési választás második fordulójában az LMP javára - erről órák óta egyeztetnek az MSZP különböző vezető testületei. Szocialista források megerősítették a visszalépések hírét.

A fővárosban több mint tíz olyan körzet van, amelyben második helyen végzett az első fordulóban az MSZP és harmadik lett az LMP képviselőjelöltje, de ezek közül legfeljebb néhány körzetben lépnének vissza a szocialisták - tudta meg az MTI.

A nol.hu információ szerint az MSZP Avarkeszi Dezső, Hatvani Csaba, Bárándy Gergely és Szabó Zoltán körzetében léptetné vissza jelöltjét a második forduló előtt.

Hatvani Csaba 26,05 százalékkal a főváros VI. kerületében végzett a második helyen a fideszes Illés Zoltán mögött, aki 48,63 százalékot kapott, harmadik helyen az LMP-s Kaszics Bálint áll 16,74 százalékkal.

Szabó Zoltán 24,39 százalékot kapott, ellenfele a VIII. kerületben a fideszes Fónagy János, aki 46 százalékon áll. Itt az LMP-s Moldován László 15,58 százalékot ért el.

Bárándy Gergely 28 százalékos első fordulós eredmény birtokában léphet vissza az egyik zuglói körzeten, ahol a fideszes Papcsák Ferenc 46,49 százalékon, az LMP-s Várnai László pedig 15,98 százalékon áll.

Avarkeszi Dezső 28,69 százalékos arányt ért el a XXI. kerületben. Ott a fideszes Németh Szilárd (43,96 százalék) és az LMP-s Hudák János (14,27 százalék) között dőlhet el a verseny, ha a szocialista jelölt visszalép.

Jávor Benedek, az LMP szóvivője hétfőn az MTI-nek azt mondta, jelöltjeik nem készülnek visszalépésre egyik választókerületben sem. Az MTI úgy tudja: a szocialisták az egyoldalúság ellenére megteszik ezt a gesztust.