eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az LMP-nél próbálkoznak a szocialisták

A szocialisták több budapesti körzetben visszalépnek az országgyűlési választás második fordulójában az LMP javára - erről órák óta egyeztetnek az MSZP különböző vezető testületei. Szocialista források megerősítették a visszalépések hírét.

A fővárosban több mint tíz olyan körzet van, amelyben második helyen végzett az első fordulóban az MSZP és harmadik lett az LMP képviselőjelöltje, de ezek közül legfeljebb néhány körzetben lépnének vissza a szocialisták - tudta meg az MTI.

A nol.hu információ szerint az MSZP Avarkeszi Dezső, Hatvani Csaba, Bárándy Gergely és Szabó Zoltán körzetében léptetné vissza jelöltjét a második forduló előtt.

Hatvani Csaba 26,05 százalékkal a főváros VI. kerületében végzett a második helyen a fideszes Illés Zoltán mögött, aki 48,63 százalékot kapott, harmadik helyen az LMP-s Kaszics Bálint áll 16,74 százalékkal.

Szabó Zoltán 24,39 százalékot kapott, ellenfele a VIII. kerületben a fideszes Fónagy János, aki 46 százalékon áll. Itt az LMP-s Moldován László 15,58 százalékot ért el.

Bárándy Gergely 28 százalékos első fordulós eredmény birtokában léphet vissza az egyik zuglói körzeten, ahol a fideszes Papcsák Ferenc 46,49 százalékon, az LMP-s Várnai László pedig 15,98 százalékon áll.

Avarkeszi Dezső 28,69 százalékos arányt ért el a XXI. kerületben. Ott a fideszes Németh Szilárd (43,96 százalék) és az LMP-s Hudák János (14,27 százalék) között dőlhet el a verseny, ha a szocialista jelölt visszalép.

Jávor Benedek, az LMP szóvivője hétfőn az MTI-nek azt mondta, jelöltjeik nem készülnek visszalépésre egyik választókerületben sem. Az MTI úgy tudja: a szocialisták az egyoldalúság ellenére megteszik ezt a gesztust.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×