eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Egyetlen fekvőbeteg-ellátó intézmény sem tudná maradéktalanul teljesíteni az új minimumfeltételeket

A felmérések szerint egyetlen fekvőbeteg-ellátó intézmény sem tudná maradéktalanul teljesíteni a júliustól érvényes új minimumfeltételeket - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az érintettek irreálisnak tartják az előírásokat, mert a kormány nem adott pénzt a teljesítésükre, ezért kérik a rendelet hatályon kívül helyezését.

Számos kórházban több száz milliós fejlesztésre lenne szükség, továbbá orvosokat és ápolókat kellene felvenni ahhoz, hogy teljesítsék az elvárásokat. --- A minisztérium teljesíthetőnek tartja az új előírásokat, amelyeket korábban a szakmai kollégiumok is elfogadtak. A lap emlékeztet arra, hogy az ÁNTSZ önbevallásos alapon gyűjti a kórházak nyilatkozatait az előírások teljesítéséről, de később ellenőrizheti azokat. Az eddigi gyakorlattal szemben, ha valamit nem találnak rendben, akkor a nem teljesítő intézményt akár be is zárhatják.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×