Orbán Viktor: Készen állunk a feladatra!

Infostart
2010. április 11. 23:49
Soha ennyien nem dolgoztak, szorítottak és imádkoztak a változásért Magyarországon, mint ebben a választási kampányban - mondta Orbán Viktor a Vörösmarty téren. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: ez egy nagyszerű, elsöprő és egyértelmű győzelem, amely nem csak a Fideszé, hanem Magyarországé.

A Fidesz elnöke hozzátette: a magyar polgárok a mai napon elkezdtek írni egy történelmi mondatot, olyat, mint 1956-ban vagy 1990-ben; 2010-ben felemelték a fejüket és ítéletet mondtak egy kudarcot vallott rendszer felett. Az emberek magukra, a saját életükre, saját jövőjükre adták le a voksukat.

Magyarország polgárai legyőzték a reménytelenséget - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint a magyar polgárok megmutatták, hogy Magyarország egységes, van benne erő, nagy dolgokra képes, munkát, rendet és biztonságot akar. Ismét jó magyarnak lenni - fűzte hozzá.

A mai napon Magyarország felemelt fejjel tért vissza a történelem főutcájára, de áll előttünk egy feladat: együtt kell befejeznünk a mondatot, amit együtt kezdtünk el írni - mondta Orbán Viktor, megjegyezve: minden idegszálával érzi és a szíve mélyén pontosan tudja, hogy élete legnagyobb feladata előtt áll.

Azt is tudom, hogy a feladat megoldható, de ehhez szükségem lesz mindannyiunkra, minden egyes magyar emberre - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Néhány perccel később Orbán Viktor a Vörösmarty téren is megszólalt. Nem egy szokványos választást nyertünk meg. Ne féljünk kimondani: ez egy történelmi választás volt - mondta az ott összegyűlt Fidesz-szimpatizánsok előtt.

A történelem nagy úr, és ezért szűk marokkal mér, de amikor ad, akkor bőven ad. Az első forduló után kijelenthetjük, hogy a következő magyar kormány megalakulásához szükséges parlamenti többség rendelkezésre áll. Tudatában vagyunk annak, hogy az elvárások történelmi jelentőségűek, de nem fogunk visszarettenni, mert a kihívás óriási - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Hazánk nem reménytelen, kétségbeesett ország. Tudtuk, hogy eljön a pillanat, amikor Magyarország megmutatja az igazi arcát, és ez ma megtörtént. Készen állunk a feladatra - mondta Orbán Viktor, aki a szokásos "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" szófordulattal fejezte be a beszédét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Orbán Viktor beszéde
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Orbán Viktor a Vörösmarty téren
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Összefoglaló Orbán Viktor beszédérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást