eur:
393.59
usd:
368.11
bux:
66311.1
2024. április 24. szerda György

Még 6 helyszínen tart a voksolás

Még hat helyszínen, Budapest négy szavazókörében, Szegeden és Pécsett nem fejeződött be a szavazás - jelentette be Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője az Országos Választási Bizottság ülésén vasárnap este. Tizenhét fővárosi kerületben nem tudtak urnát zárni 19 órakor.

Virág Rudolf tájékoztatása szerint Győrben - ahol szintén elhúzódott a szavazás - már bezárták az igazolással voksolóknak kijelölt szavazókört.

A hosszú várakozás azokban a szavazókörökben alakult ki, ahol a lakóhelyüktől távol, igazolással szavazni akarók adhatták le voksukat. Minden fővárosi kerületben egy-egy ilyen szavazókör van. Este 7-ig csupán a XII., a XV., a XVI., a XX., a XXI. és a XXIII. kerületben zárhatták az urnákat, a többi 17 kerületben a lakóhelyüktől távol lévők szavazására kijelölt szavazókörökben tovább folyik a szavazás - közölte Agócsné Darai Terézia.

A XI. kerületben 19 órakor még mintegy nyolcszázan várakoztak arra, hogy leadhassák szavazatukat, és a VIII. kerületben is mintegy félezren - tette hozzá a Fővárosi Választási Bizottság szóvivője.

Sor Miskolcon


Miskolc belvárosában, a polgármesteri hivatal Petőfi utcai épületében még legalább 50-60 ember várt arra vasárnap este hét óra után, hogy leadhassa voksát.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az épületben a szavazásra várók türelmesek, várnak sorukra. Akadt olyan várakozó, akit előreengedtek, mert "ment a vonata."

Miskolcon itt adhatták és még adhatják le voksukat azok, akik igazolással nem a lakóhelyükön szavaznak. A szavazás háromnegyed kilenc előtt nem sokkal fejeződött be.

Háromszázan várnak még a szavazásra Szegeden

Mintegy háromszázan álltak még sorban fél nyolckor abban a szegedi középiskolában, ahol igazolással szavazhatnak a választók.

Az épület ajtaját bezárták, a biztonsági őrök csak sajtóigazolvánnyal engedik be az újságírókat és fotósokat. A biztonsági őrök becslése szerint a legutolsó szavazó 9-fél 10- körül kerülhet sorra.

Volt olyan az MTI-nek nyilatkozó szavazó, aki már negyedik alkalommal jött el az iskolához, hogy leadja voksát, de mint mondja, most már végig állja a sort.

Mózes Ervin szegedi címzetes főjegyző korábban az MTI érdeklődésére elmondta, Szegeden 130.238 szavazásra jogosultat vettek nyilvántartásba, közülük 1.427-en szavazhatnak igazolással állandó lakóhelyüktől távol.

Az igazolással szavazók számára kijelölt szavazókörben a szavazatszámláló bizottság létszáma a szokásosnál nagyobb, két jegyzőkönyvvezető dolgozik párhuzamosan - tudatta a főjegyző.

Debrecenben kilenc előtt néháyn perccel fejeződött be a szavazás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×