eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

Kampánycsend-sértés a somogyi 4-es választókerületben

Kampánycsend-sértésről érkezett bejelentés a Somogy megyei 4. választókerületben; a balatonboglári választási irodához Somogyvárról érkezett kifogás amiatt, hogy valaki elektronikus levélben kampányolt egy párt mellett.

Friss Attila, a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: a bejelentő az e-mailt továbbította a választási bizottsághoz is, amely megállapította a kampánycsend-sértést és viszont-e-mailben felszólította körlevél küldőjét, hogy hagyja abba a kampányolást.

Lukács Zoltán, a Somogy megyei területi választási iroda jogi helyettese egy másik, a választási bizottság hatáskörébe nem tartozó bejelentésről számolt be.

Tájékoztatása szerint a nagyatádi jegyző azzal hívta fel a megyei választási bizottságot, hogy ismeretlen személy leragasztószalagozta az egyik, választáson részt vevő párt irodáját.

Ez az ügy nem tartozik választási bizottság hatáskörébe, ezért a jegyző felvette a kapcsolatot a rendőrséggel - közölte Lukács Zoltán, akinek egyéb, a megyében 15 óráig történt kampánycsend-sértésről nem volt tudomása.

bzsó

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×