eur:
393.86
usd:
365.08
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Első fokon elutasították a baktalórántházi kifogásokat

A baktalórántházi helyi választási bizottság elutasította a körzet egyik képviselőjelöltjének kifogásait, amelyet szervezett szavazói szállítás, jogtalan névjegyzék használata miatt, valamint a voksok egy részének megsemmisítését kérve tett az első fokon illetékes testületnél.

Ezt a képviselőjelölt közölte vasárnap délután az MTI-vel, kiemelve: a választási bizottság azzal utasította el beadványait, hogy "nem történt kampánycsendsértés".

A képviselőjelölt "fogalomzavarosnak" nevezte a döntést, mert mint mondta, "nem kampánycsendsértés, hanem választási bűncselekmények gyanújával fordult a bizottsághoz, s annak megállapítását kérte".

Hozzáfűzte: amint írásban megkapja a szóban kihirdetett döntést, azonnal a területi választási bizottsághoz fellebbez, hiszen konkrét eseteket jelzett, megfelelő bizonyítékokkal alátámasztva.

A képviselőjelölt az MTI-hez is eljuttatott beadványaiban Baktalórántháza, Nyírjákó, Kemecse, Rohod és Székely településeket nevezte meg, ahol szervezetten szállítottak szavazni választókat, és névjegyzék alapján jegyezték, ki voksolt már és kit kell később az urnákhoz vinni. A jelölt a beadványaiban konkrét neveket, járműrendszámokat sorolt fel, hozzátéve, hogy fénykép- és videofelvételek is bizonyítják állításait.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×