Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Első fokon elutasították a baktalórántházi kifogásokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A baktalórántházi helyi választási bizottság elutasította a körzet egyik képviselőjelöltjének kifogásait, amelyet szervezett szavazói szállítás, jogtalan névjegyzék használata miatt, valamint a voksok egy részének megsemmisítését kérve tett az első fokon illetékes testületnél.

Ezt a képviselőjelölt közölte vasárnap délután az MTI-vel, kiemelve: a választási bizottság azzal utasította el beadványait, hogy "nem történt kampánycsendsértés".

A képviselőjelölt "fogalomzavarosnak" nevezte a döntést, mert mint mondta, "nem kampánycsendsértés, hanem választási bűncselekmények gyanújával fordult a bizottsághoz, s annak megállapítását kérte".

Hozzáfűzte: amint írásban megkapja a szóban kihirdetett döntést, azonnal a területi választási bizottsághoz fellebbez, hiszen konkrét eseteket jelzett, megfelelő bizonyítékokkal alátámasztva.

A képviselőjelölt az MTI-hez is eljuttatott beadványaiban Baktalórántháza, Nyírjákó, Kemecse, Rohod és Székely településeket nevezte meg, ahol szervezetten szállítottak szavazni választókat, és névjegyzék alapján jegyezték, ki voksolt már és kit kell később az urnákhoz vinni. A jelölt a beadványaiban konkrét neveket, járműrendszámokat sorolt fel, hozzátéve, hogy fénykép- és videofelvételek is bizonyítják állításait.