eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65745.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Autóval üldözték a Jobbik aktivistáit Szabolcsban

Autóval üldözték, s megpróbálták leszorítani azokat a jobbikos aktivistákat, akik videóra vettek több olyan buszt, melyek Vásárosnaményba szállítottak romákat szavazni - közölte Gyüre Csaba, a Jobbik képviselőjelöltje vasárnap sajtótájékoztatón Nyíregyházán. Az ügyben a rendőrség közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújával indított eljárást.

A Jobbik politikusának állítása szerint Heves megyéből szervezett formában, több busszal szállítottak romákat szavazni Vásárosnaményba, s ezt a párt aktivistái videofelvételen rögzítettek. Ezt követően a járművüket egy másik autó megpróbálta leszorítani a 41-es főútról, az autóban ülő jobbikosok telefonon keresztül értesítették a rendőröket, akik megállították az üldöző autót - közölte a képviselőjelölt.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: vasárnap egy férfi telefonos bejelentést tett a rendőrségre, hogy a 41-es úton Vásárosnamény közelében autóval üldözik, és megpróbálták leszorítani a főútról.

Az azonnali rendőri intézkedések eredményeként Baktalórántháza közelében megtalálták a bejelentésben szereplő járművet, vezetőjét előállították - ismertette a százados, hozzátéve, hogy az ügyben közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújával indult eljárás.

Gyüre Csaba a tájékoztatón elmondta még, hogy tapasztalatuk szerint Gávavencsellőn és Tiszabercelen is szervezetten szállították a romákat szavazni, utóbbi helyszínen még csomagokat osztogattak. Hozzátette: Ibrányban egy férfi az utcán bántalmazta a párt egyik aktivistáját, amiért az videofelvételeket készített. Az ügyben garázdaság megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást a rendőrség.

A képviselőjelölt közlése szerint a párt mindkét esetben megtette feljelentését, emellett beadványt is benyújtanak a területi választási bizottsághoz.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×