Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A voksok egy részének megsemmisítését kérték Szabolcsban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A délig leadott voksok megsemmisítését kéri az a képviselőjelölt, aki vasárnap délelőtt törvénysértés gyanúja miatt már tett bejelentést a baktalórántházi választókerületi, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi és az Országos Választási Bizottságnál.

A képviselőjelölt eljuttatta beadványának másolatát az MTI-hez is.

A dokumentumban a jelölt azt írta: "...mindez ideig hathatós intézkedést nem tudtak hozni a csalássorozat megakadályozására, ezért (...) 12,00 órai hatállyal semmisítsék meg az eddig leadott szavazatokat".

A képviselőjelölt újabb települést nevezett meg a beadványában, Székelyt,, ahol szerinte tiltott választási névjegyzék alapján nyilvántartást vezetnek a szavazó állampolgárokról. Hasonló ok miatt ismét megemlítette Kemecsét is.

Korábban a képviselőjelölt szervezett szállítást jelentett be a választókörzetből Baktalórántháza, Nyírjákó, Kemecse és Rohod településekről, ahol állítása szerint gépkocsival vitték szavazni az embereket, és nyilvántartás alapján vezetik, ki voksolt már és kit kell később az urnákhoz elvinni.

Az MTI munkatársa az ügyben megkereste a baktalórántházi választókerületi bizottságot, de a testület - mivel ülést tartott éppen - vasárnap délben nem tudott információt adni a beadványok sorsáról. A területi választási bizottság pedig vasárnap délután 14.00 óra után ülésezik majd a nyíregyházi megyeházán.