Török Gábor: Hétfőn kezdődhet a kampány

Infostart
2010. április 9. 16:45
Új időszámítás kezdődik hétfőtől az országgyűlési választások első fordulója után - mondta az InfoRádiónak a Vision Politics ügyvezető igazgatója. Török Gábor politológus szerint a szavazók nagy része proteszt voksot ad le; ezzel együtt az igazi választási kampány április 12-én kezdődik.

A politikai erők a korábbi választások során többet tettek azért, hogy felhívják a választók figyelmét, de idén volt olyan párt, amelynek ez nem volt érdeke, míg a többiek nem voltak elég erősek és potensek ehhez - értékelte a választási kampányt Török Gábor politológus.

A Vision Politics ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a konkrétumokról nem alakult ki vita a felek között, míg négy és nyolc évvel ezelőtt több konkrét, jövőbeli cselekvéssel kapcsolatban csaptak össze a pártok.

A szavazók egy jelentős része biztosan proteszt voksot is le fog adni, ítéletet mondva elsősorban a nyolc éve kormányzó szocialistákról - vélekedett a politológus. Török Gábor szerint a három biztosan bejutó párt mellett az LMP-nek inkább, a MDF-nek kevésbé van esélye bekerülni a parlamentbe.

Új időszámítás, új szakasz kezdődik hétfőtől - emelte ki a Vision Politics ügyvezető igazgatója. Török Gábor kifejtette: marad még eldöntetlen kérdés, várhatóan valamennyi egyéni körzetben nem dől el a harc.

Arra lehet számítani, hogy a kétharmad lesz a nyitott kérdés a két forduló között, így feltehetően a Fidesznek is érdeke lesz, hogy erőteljesebben kampányoljon - emelte ki a politológus, aki szerint így bizonyos értelemben április 12-én kezdődhet a kampány.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást