eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor az adatkezelési ügyről

Valóban építünk adatbázist, de betartjuk azokat a törvényeket, amelyek ezt szabályozzák - mondta Orbán Viktor a Kubatov Gábor pártigazgatónak tulajdonított kijelentések kapcsán a TV2-nek adott interjújában. Az InfoRádiónak a Fidesz elnöke azt nyilatkozta: megkérdezte Kubatov Gábort, aki azt felelte, minden a törvényeknek megfelelően működik. Pénteki tájékoztatóján az MSZP is bemutatta a választókra vonatkozó adatbázisát, amelyet számos forrásból frissítenek.

A Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában pénteken elhangzott interjújában elmondta, hogy a Fidesz számos alkalommal került szembe az adatkezelés vádjával, de mindannyiszor megfelelt rá, sőt, ezeket mindannyiszor ellenőrzés követte - ez biztos nem lesz másképpen most sem -, az ellenőrzések azonban eddig mindig rendben találtak mindent. Ezek a tények - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy volt-e már olyan, hogy pártigazgató beszéljen ezekről egy felvételen, azt mondta: ez őt is meglepte, de "nem vagyunk egyformák, van, aki beszél ilyesmiről, én annak a híve vagyok, hogy a politika lényegéről kell beszélni, a politika lényege pedig nem az, hogy hogyan csináljuk a politikát, hanem, hogy mit akarunk csinálni, mik a terveink". Ezért általában a politikáról szóló beszédek nem szimpatikusak számomra, de akinek ez a munkája, könnyen elköveti azt a hibát, hogy erről beszél - folytatta.

Orbán Viktor az InfoRádiónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az adatkezelés biztonságáról szóló ellenőrzések indokoltak a magyar közéletben, ezek meg is szoktak történni; minden kampány végén ezzel kapcsolatban óriás viták vannak, ezek a vádak minden kampányban kölcsönösen elhangzanak, most sincs másként, "sokat nem is foglalkozom ezzel".

A pártigazgató személyes számonkérésére vonatkozó kérdésre azt válaszolta: ha ok van rá, megkérdezi, hogy minden rendben van-e, hogy a törvényben lefektetett szabályok szerint működik-e a párt igazgatósága és megnyugtató válaszokat szokott kapni. Most is ez történt. "Gábor mi a helyzet?" - kérdezte, és azt a választ kapta, hogy "minden rendben van, minden a törvényeknek megfelelően történt és történik".

Az MSZP "belebukott az adatgyűjtési botrányba"

A Fidesz szerint "hiába fogott össze az MSZP a Jobbikkal", a szocialista párt belebukott az "adatgyűjtési botrányba".

A Magyar Nemzet Online-on (MNO) csütörtökön megjelent cikk szerint a szocialisták részletes adatbázist építettek fel az elmúlt évek során szimpatizánsaikról, továbbá politikai ellenfeleikről, azok szimpatizánsairól, aktivistáiról, valamint azok családtagjairól is. A cikk egy, az interneten elérhető videofelvételre hívja fel a figyelmet.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "lebukás lebukást követ a szocialistáknál. Miután kiderült, hogy az MSZP összefogott a kuruc.infoval és a Jobbikkal, hogy régi hazugságokkal megpróbálják besározni a Fideszt, most egy sokkoló videofelvétel bizonyítja: a szocialisták egy évtizede mindent tudnak a választópolgárokról".

Nyilvántartják egész családok pártszimpátiáját, sőt titkos adatbázisokat is felhasználnak azok megfigyelésére, akik nem adták meg az adataikat az MSZP-nek - írja, hangsúlyozva, hogy vasárnap a magyar emberek megálljt parancsolhatnak "a mára összeolvadt két szélsőségnek, a Jobbiknak és az MSZP-nek", megálljt parancsolhatnak a törvénytelenségeknek, a korrupciónak, az ország tönkretételének.

Az MSZP kampányigazgatója szerint hazugságok hangzottak el az MNO-ra csütörtök este felkerült, az MSZP online adatbázisáról szóló videóban. Szigetvári Viktor pénteki sajtótájékoztatóján - amelyen bemutatta adatbázisuk működését - leszögezte: az MSZP csak legálisan kezel adatokat.

Az MSZP rendszeréről elmondta, hogy abban szerepelnek - a titkosak kivételével - a jogszerűen megvásárolható telefonszámok, a pártok által jogszerűen megvásárolható névjegyzék, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) településekről szóló adatai, a nyilvánosan is hozzáférhető választási eredmények valamint a támogatói adatbázisuk.

Szigetvári Viktor cáfolta, hogy az MSZP-nek az ajánlószelvényekről is lenne nyilvántartása.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×