Vona Gábor azt ígérte, hogy nem puhul fel a Parlamentben a Jobbik

Infostart
2010. április 8. 18:53
A Jobbik Budapesten és Békéscsabán egyszerre tart országos kampányzáró rendezvényt. A budapesti gyűlés fő szónoka Vona Gábor volt, aki megígérte: a párt az Országgyűlésben sem fog felpuhulni. Békéscsabán Morvai Krisztina a párt programjának lényegét foglalta össze: megbüntetjük őket, mert mindenünket ellopták, felemeljük a fejünket és visszaszerezzük a hazánkat.

A Jobbik országgyűlési pártként még keményebb lesz, mint most - ígérte a párt budapesti listavezetője a kampányzáró fővárosi rendezvényen. Ez azonban nem agresszivitást jelent, tette hozzá, hanem azt, hogy minden nap a többi politikai párt képébe mondják majd az igazságot.

Beszélt arról is, hogy a Jobbik az esélytelenek nyugalmával indult neki a választásnak, de most már az esélyesek magabiztosságával várja a vasárnapi
voksolást.

A pártelnök azt is megígérte, hogy az új Országgyűlés első ülésnapjára az új Magyar Gárda mellényében vonul majd be. Vona Gábor szerint Jobbiktól 1945 óta az első alulról szerveződő párt, amelyik bekerül majd a "nemzet templomába", vagyis az Országgyűlésbe.

Kijelentette azt is, hogy a riválisok rettegnek a Jobbiktól, és lopkodják a programját.

Békéscsabán Morvai Krisztina, a párt államfő-jelöltje volt a szónok. Megbüntetjük őket, mert mindenünket ellopták, felemeljük a fejünket és visszaszerezzük a hazánkat - ezekkel a szavakkal foglalta össze a Jobbik programjának lényegét.

"Ha ezeket szavakat az elkövetkezendő két és fél napban - ahol csak lehet - elmondják, akkor jó esélyünk van arra, hogy meg fogjuk nyerni ezt az országgyűlési választást, de legalábbis olyan erővel fogunk bekerülni az országgyűlésbe, hogy a programunkat megvalósíthatjuk, és talpra állíthatjuk a kifosztott, megalázott, gyarmati sorba süllyesztett Magyarországot" - ajánlotta a párt államfőjelöltje a több mint kétezres hallgatóságának.

A rendezvényt élőben közvetíti az Index.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Herczeg Zsolt összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást