Pénteken még kampányolnak a pártok

InfoRádió / MTI
2010. április 8. 16:10
Tizenhárom kerületben, majdnem negyven helyszínen tart kitelepülést az MSZP pénteken Budapesten, a Fidesz elnöke televíziós és rádiós interjúkat ad, és a Jobbik, illetve az LMP is rendezvényeket hirdetett a kampánycsendet megelőző napra; az áprilisi országgyűlési választáson induló politikai erők országos kampányukat egyébként csütörtökön zárják.

A kampánycsend előtti napon lesz olyan kerület, ahol tíz helyszínen is folytatnak utcai kampányt a szocialista képviselőjelöltek. A fővárosi kampányzáró pikniket és fórumot Kispesten tartják, a budapesti elnök, Burány Sándor választókörzetében.

A Fidesz első embere több televízió és egy rádió felkérését is elfogadta a pénteki napra. Orbán Viktor megszólal az InfoRádió Aréna című műsorában, a Magyar Televízió Ma Reggel, a TV2 Tények Este, illetve a HírTV esti adásában.

A Jobbik - honlapja szerint - vidéki helyszíneken lakossági fórumokat, Morvai Krisztina államfőjelölt részvételével kampányzáró rendezvényt és Vona Gábor kormányfőjelölttel autós felvonulást tervez.

Az LMP képviselőjelöltjei pénteken, a kampánycsend előtti napon köztereken, interneten és telefonon is elérhetők lesznek, hogy válaszoljanak a pártról és programjáról szóló kérdésekre. Az egyéni képviselőjelöltekkel a köztereken is találkozhatnak a választópolgárok, és az LMP performanszot hirdetett a korrupció miatt eltűnt pénzek bemutatására.

Az MDF és a Civil Mozgalom az MTI információi szerint nem tervezi nagyobb rendezvény megtartását pénteken.