eur:
393.47
usd:
368.3
bux:
66071.78
2024. április 24. szerda György

Horváth Csaba tanácsadója is kapott zsíros állást

Nem Hagyó Miklós sajtósa az egyetlen városházi alkalmazott, akit MSZP-s főnökének köszönhetően fővárosi cégben is foglalkoztattak, értesült a Magyar Nemzet. Horváth Csabának, a szocialisták másik volt főpolgármester-helyettesének tanácsadója a közelmúltig a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztját is betöltötte.

Bartosné Póczos Marianna, az egészségközpont vezérigazgatójának munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntette meg a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés. A Horváth Csaba nevéhez köthető budapesti egészségügyi modell keretei között létrejött intézmény 2008 végén alakult, de érdemi munkát azóta sem végzett, írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a távozó vezérigazgató 2008 óta a városházán is fontos pozíciót töltött be: Bartosné a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodáján, majd ennek megszűnése után az egészségügyi ügyosztályon is Horváth főtanácsadójaként dolgozott.

A lap értesülését Szilágyi Ildikó, a hivatal személyzeti, oktatási és munkaügyi ügyosztályának vezetője is megerősítette, és közölte, hogy Bartosné kinevezése 2008. szeptember 16-tól határozott időre - a főpolgármester megbízatásának idejéig - szól.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája közleményben reagált. Azt írták, a cikk több félreértést és pontatlanságot tartalmaz.

Bartosné Póczos Mariann 2008. szeptember 16-tól dolgozott önkormányzati tanácsadói munkakörben a humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodán, feladatai közé tartozott az egységes budapesti egészségügyi rendszer előkészítése. E folyamat részeként hozta létre a közgyűlés az Egészségközpont Zrt.-t, amelynek vezérigazgatói posztjára 2009. január 29-én egyhangúlag (67:0:0 arányban) Bartosnét választották a képviselők, olvasható a közleményben.

Ezért havonta 80 ezer forintot kapott, foglalkoztatása és megbízatása jogszerű volt. Munkaviszonya április 12-én szűnik meg, végkielégítést nem kap, írta a sajtóiroda.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×