Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horváth Csaba tanácsadója is kapott zsíros állást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem Hagyó Miklós sajtósa az egyetlen városházi alkalmazott, akit MSZP-s főnökének köszönhetően fővárosi cégben is foglalkoztattak, értesült a Magyar Nemzet. Horváth Csabának, a szocialisták másik volt főpolgármester-helyettesének tanácsadója a közelmúltig a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztját is betöltötte.

Bartosné Póczos Marianna, az egészségközpont vezérigazgatójának munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntette meg a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés. A Horváth Csaba nevéhez köthető budapesti egészségügyi modell keretei között létrejött intézmény 2008 végén alakult, de érdemi munkát azóta sem végzett, írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a távozó vezérigazgató 2008 óta a városházán is fontos pozíciót töltött be: Bartosné a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodáján, majd ennek megszűnése után az egészségügyi ügyosztályon is Horváth főtanácsadójaként dolgozott.

A lap értesülését Szilágyi Ildikó, a hivatal személyzeti, oktatási és munkaügyi ügyosztályának vezetője is megerősítette, és közölte, hogy Bartosné kinevezése 2008. szeptember 16-tól határozott időre - a főpolgármester megbízatásának idejéig - szól.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája közleményben reagált. Azt írták, a cikk több félreértést és pontatlanságot tartalmaz.

Bartosné Póczos Mariann 2008. szeptember 16-tól dolgozott önkormányzati tanácsadói munkakörben a humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodán, feladatai közé tartozott az egységes budapesti egészségügyi rendszer előkészítése. E folyamat részeként hozta létre a közgyűlés az Egészségközpont Zrt.-t, amelynek vezérigazgatói posztjára 2009. január 29-én egyhangúlag (67:0:0 arányban) Bartosnét választották a képviselők, olvasható a közleményben.

Ezért havonta 80 ezer forintot kapott, foglalkoztatása és megbízatása jogszerű volt. Munkaviszonya április 12-én szűnik meg, végkielégítést nem kap, írta a sajtóiroda.