eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Vargabetűk egy jobbikos múltjában

Különös politikai ívet húzott az elmúlt években Kiss Gábor. A Jobbik pesterzsébeti szervezetének elnökségi tagja 1998 és 2002 között még fideszes képviselő volt, majd 2006-ban már a szocialista polgármester mellett kampányolt. Most azt mondja, szavazataival nem politikai pártokat támogatott, hanem a kerület érdekeit tartotta szem előtt.

Az embernek egész életében meg kell tartania a fejlődőképességét, és az új tapasztalatok a korábbi álláspontom felülvizsgálatára késztettek - közölte az InfoRádióval Kiss Gábor.

A pesterzsébeti politikus ezúttal a Jobbik programjában találta meg azokat a szempontokat, amelyeket bevallása szerint mindig is a magáénak érzett. Korábban ezeknek csak egy részét tudta megvalósítani - fűzte hozzá.

Két ciklussal ezelőtt még a Fidesz színeiben politizált, a 2006-os választások előtt viszont a szocialista jelölt programját népszerűsítette Pesterzsébeten.

Kiss Gábor mindezt azzal magyarázza, hogy annak idején nem értett egyet maradéktalanul a Fidesz módszereivel, kiábrándult a politikájukból, ezért megválasztása után be sem lépett a frakcióba.

Szavazataival pedig, miként elmondta, a kerület érdekeit, fejlődését képviselte, még akkor is, ha ez gyakran az MSZP-SZDSZ koalíció döntéseit támogatta.

A Jobbik kerületi szervezetének elnökségi tagja szerint abban sincs semmi kivetnivalót, hogy korábban Szabados Ákos szocialista polgármester őszinte támogatásáról nyilatkozott a helyi újságban.

Kiss Gábor azt mondta: ez arra utal, hogy nem csak a szembenállást, a különbséget kell figyelembe venni, hanem szükséges az értékek elismerése is.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×