Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kóka közleménye \"Dávid, Demszky, Mesterházy és Retkes politikai torzszülöttjéről\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kóka János tagadja, hogy bármilyen kapcsolatban állna a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal. Az SZDSZ frakcióvezetője annak kapcsán közölte ezt az MTI-vel szerdán, hogy a szabad demokraták elnöke etikai vizsgálat elindítását kezdeményezte ellene annak kiderítésére: igazak-e azok a hírek, amelyek szerint az ajánlószelvények gyűjtésével és a pártrendezvények támogatásával segítette az LMP kampányát.

Kóka János közleményében megkérte "az SZDSZ és az MDF maradékát", hogy ne őt használják az "LMP elleni támadásaikhoz".

Leszögezte, hogy semmilyen kapcsolatban nem áll az LMP-vel és nem segítette a pártot az ajánlócédula-gyűjtésben sem.

A frakcióvezető annak a meggyőződésének is hangot ad, hogy "az LMP százszor hitelesebben képviseli a tőlem igencsak távol álló zöld, baloldali gondolatot, mint Dávid Ibolya, Demszky Gábor, Mesterházy Ernő és Retkes Attila politikai torzszülöttje a hozzám amúgy közel álló piacpárti ideológiát".

Schiffer András, az LMP listavezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hazugságnak nevezte azokat a híreket, hogy Kóka János "több egykori embere" és több volt szabad demokrata is szerepet kapott az LMP-ben.

Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke az MTI megkeresésére kedden azt is cáfolta, hogy Kóka János segítette volna az LMP kampányát.