eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újra egyszintű érettségit akar a Jobbik

A Jobbik szerint az iskola alapvető feladata a nevelés: a leginkább a keresztény erkölcsi értékekre és a hazaszeretetre kell nevelni. Balczó Zoltán a Jobbik kedden bemutatott oktatási, kulturális, ifjúsági és sportminiszter-jelöltje az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy ezeken a területeken is fontos az állami szerepvállalás.

Korszerű magyar közművelődést az oktatás, a kultúra és az ifjúságpolitika összehangolásával lehet elérni - jelentette ki Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

Leginkább a diáksport fejlesztése szükséges, hangsúlyozta a politikus, de hozzátette, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra is kellene.

Nem csak azért fontos ez, mert a diáksport az élsport alapja, hanem azért is, mert az egészségügyi mutatók is kedvezőtlenek. A diáksport az e téren lemaradókat is segítheti - szögezte le Balczó Zoltán.

A Jobbik szerint az állam szerepvállalása megkerülhetetlen az oktatás, a kultúra és a média területein, de az államnak a maga értékrendjét is érvényesítenie kell - mondta a párt oktatási, kulturális, ifjúsági és sportminiszter-jelöltje.

Balczó Zoltán vázolta: a kétszintű érettségi helyett egységes rendszert kellene bevezetni, amely egyben a felvételinek is megfelel. Az érettségi bizottságokban pedig jelen kell lenniük a felsőoktatási intézmények képviselőinek is.

Megreformálná a Jobbik a kultúra támogatási rendszerét is. Balczó Zoltán azt mondta: felül kell vizsgálni az olyan nagy forráselosztó alapítványok működését, mint a Kulturális Alap vagy a Magyar Mozgókép Alapítvány.

Miközben a magántámogatókat adókedvezményekkel támogatják, az állam szerepe itt is az, hogy a számára fontos értékeket részesítse előnyben, és megoldja az elosztás hatékonyabb ellenőrzését - jegyezte meg Balczó Zoltán.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×