Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Féken tartaná a pénzre hajtó pártokat a Civil Mozgalom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Civil Mozgalom legfontosabb célja a kontrollszerep - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Seres Mária. A pártelnök kiemelte, a szervezet a közömbös réteghez kíván szólni.

A közömbös réteghez kíván szólni a Civil Mozgalom - mondta az országos listát állított szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Seres Mária kiemelte, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy maga a választó a szavazás főszereplője, nem a pártok. Négy évente van lehetőség beleszólni abba, hogy milyen irányba haladjon az ország, ezzel a joggal pedig élni kell - hangsúlyozta.

A Civil Mozgalom legfontosabb célja a kontrollszerep - közölte Seres Mária. Az elnök kifejtette: a szervezet programjának lényege a felelősség, a törvények tisztelete, az érthető, egyszerű jogalkotás, de nem emiatt kell a Civil Mozgalomra szavazni, hanem mert féken tudja tartani a pénzre és hatalomra hajtó pártokat.

A Civil Mozgalom kilenc területi listát tudott állítani, és 24 egyéni jelöltet indít. A pártnak így 10 százalék feletti eredményt kell elérnie a megyékben, hogy országosan átlépje a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Seres Mária kiemelte, nem gond, ha nem érik el az 5 százalékos eredményt, mert akkor felkészülnek az őszi önkormányzati választásokra. Ezzel a helyi közéletben megjelennek a mozgalom jelöltjei, és a következő választáson már ismert arcként indulhatnak - tette hozzá.

Seres Mária elismerte, a tavalyi népszavazási kezdeményezéssel ismerte meg az ország az ő és a párt nevét, ebből tudtak építkezni a választási kampány során is. Hiába írták alá 600 ezren a kezdeményezést, egy képviselő sem akadt, aki támogatta volna a népszavazást, a költségtérítést átkeresztelték választókerületi pótlékká, és fel is emelték - emlékeztetett a Civil Mozgalom elnöke, és hozzátette, ez számára hatalmas figyelmeztetés volt.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán