eur:
393.05
usd:
367.79
bux:
65888.04
2024. április 24. szerda György

A budapesti rendőrfőkapitányt fiktív tanácsadói szerződésekkel vádolják - lapszemle

- Két hete felhívott egy "miniszter", és egy folyamatban lévő üggyel összefüggésben elmondta a kérését, hogy miképpen intézzük azt el - nyilatkozta Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadságnak.

A Népszabadság információi szerint már az ügyészséghez is eljutott egy a "Bejelentők" által jegyzett névtelen levél, amely egyebek között azt a kérdést veti fel, hogy vajon felügyelheti-e a BKV fiktív tanácsadói szerződései és más hasonlóan nagy horderejű gazdasági bűncselekmények nyomozását olyan ember, akivel szemben felvetődhet a gyanú, hogy maga is kötött hasonló szerződéseket. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya néhány hete hallotta először a szóbeszédet, hogy bizonyos - közelebbről meg nem határozott - körökben a lejáratására, eltávolítására szövetkeznek.

- Két hete felhívott egy "miniszter", és egy folyamatban lévő üggyel összefüggésben elmondta a kérését, hogy miképpen intézzük azt el - idézte fel az első gyanús jelet Tóth Gábor. - Amit a "miniszter úr" kért, vállalhatatlan és teljesíthetetlen volt, ráadásul neki tudnia kellett volna, hogy én nem folyok bele a konkrét ügyekbe. Rövid nyomozás után kiderült, hogy egy gépészmérnök volt az, aki magát miniszternek kiadva megpróbált beleszólni egy folyamatban lévő nyomozásba.

A Magyar Nemzet szerint ingyen hajókat biztosított a Magyar Úttörők Szövetségének a nehéz helyzetben lévő BKV 2007-ben. A közlekedési cég elismerte a dunai hajóutak tényét. Az érintett időszakban egyébként éppen abból a körzetből táboroztak gyerekek a csillebérci úttörőtáborban, ahonnan Nyakó István bekerült a parlamentbe. Az úttörőszövetség vezetőjének élettársa az a Butor Klára volt ekkoriban, aki az MSZP pártigazgatójaként Nyakó feleségével együtt vezetője annak a Grund Klubhálózatnak, amely ingyen buszokat kért és kapott a BKV-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×