Fidesz: szegényes eredmény a számlaegyszerűsítés

InfoRádió / MTI
2010. április 2. 12:03
Szegényes eredménynek tartja a Fidesz a számlaegyszerűsítést; az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője azt mondta: a kormány intézkedése mellett arra is szükség lenne, hogy a számlák összege jóval alacsonyabb legyen a mostaninál.

Szijjártó Péter megismételte: ha a Fidesz kormányra kerül, megvizsgálják a közüzemi szolgáltató cégek szerződéseit, hogy a lakosságnak kisebb rezsit kelljen fizetnie. A politikus azután beszélt erről, hogy a távirati iroda azt írta: a kormány elfogadta a közüzemi szolgáltatások fogyasztóinak védelmét erősítő javaslatcsomagot.

Az úgynevezett közüzemi kódex bevezetésével, - hat hónapos türelmi idő után - egyszerűsödnek a gáz-, illetve a villanyszámlák és egységesebbé válik azok szerkezete. A döntés értelmében az ügyfél beadványára 15 napon belül köteles lesz érdemi választ adni a szolgáltató és - ha valaki befizeti a tartozását - két napon belül vissza kell kapcsolni az áramot. Ha ezt egy nappal később teljesíti a cég, kötbérként ki kell fizetnie a visszakapcsolási díj felét, két napos, vagy annál hosszabb csúszás esetén pedig a teljes összeget.