eur:
394.57
usd:
372.04
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Érdemes előre megvenni a sztrádamatricát

A közelgő húsvéti hosszú hétvége idején az autópálya matricák forgalmának jelentős növekedésre számít az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. A cég azt javasolja, hogy a matricákat érdemes elővételben megváltani.

Az ÁAK Zrt. az elmúlt években úgy tapasztalta, hogy a hosszú hétvégéken jelentős a forgalomnövekedés az e-matricák értékesítésének terén. Ilyenkor a matricák a társaság ügyfélszolgálati irodáin és a viszonteladói hálózat egyes pontjainál gyakorta csak sorban állás árán szerezhetőek be - tájékoztattak.

A vállalat a közelgő húsvéti hosszú hétvége kapcsán felhívja a figyelmet az elővételi vásárlásra, amely közel 2100 értékesítési helyen tehető meg. Arra is figyelmeztet, hogy virtuális e-matrica értékesítő rendszerén belül egyebek között interneten és mobiltelefonon is lehet vásárolni.

Az ÁAK Zrt. emlékezteti az e-matricát vásárlókat, hogy a későbbi pótdíjfizetés elkerülése érdekében a vételkor pontosan adják meg a szükséges adatokat és minden tranzakció esetén várják meg a visszaigazolást.

A társaság szerint a korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére.

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások várhatóan csütörtök délután és hétfő este utaznak át nagy számban az országon, ami főként az M1-es és M5-ös autópályát és az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a főváros, valamint a nagyobb városok kivezető, kedd reggel pedig bevezető utjainak forgalomnövekedésével kell számolni - jelezte az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×