eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vona: Nagykoalíciós atombombázás a Jobbik ellen

A Jobbik levonja a tanulságokat a párt botrányaiból - mondta az InfoRádióban Aréna című műsorában Vona Gábor. A pártelnök szerint a parlamentbe kerülve a Jobbikra a jelenleginél is nagyobb össztűz vár, és megvizsgálják, ilyen helyzetben hogyan lehet előre jutni. A Jobbik kormányfőjelöltje úgy vélte, a botrányok kirobbantásához titkosszolgálati eszközöket is bevetettek.

Nagykoalíciós atombombázás zajlik a Jobbik ellen, komoly nyomás alá vették a pártot és a politikához méltatlan ügyekkel jönnek elő - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor a párt botrányai kapcsán.

A párt elnöke és kormányfőjelöltje kiemelte: ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Jobbik megerősödésétől megrettent a Fidesz és az MSZP, és kénytelen ilyen eszközökhöz nyúlni. Április 11-én, a választás napján eldől, hogy sikerült-e ez - tette hozzá Vona Gábor, aki szerint a támadottság mártírszerepbe is helyezheti a pártot.

A Jobbik olyan darázsfészkekbe nyúlt bele, amelyekkel az elmúlt 20 évben nem foglalkoztak, de most már nem lehet ezeket az ügyeket elhallgatni. Ez érdekeket sért, és a Jobbiktól is megköveteli, hogy a jövőben jobban figyeljen oda - fejtette ki.

Vona Gábor kiemelte: a választások után vonják le a következtetéseket annak tekintetében, hogyan lehet ilyen össztűzben előre jutni. A pártelnök szerint három vagy négy párt kerülhet be a parlamentbe, ahol a Jobbikra a jelenleginél is nagyobb össztűz vár. Ennek oka, hogy a Jobbik meri kimondani az ország valódi problémáit, és a többi párttól eltérő véleményt mer formálni - tette hozzá.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: biztos benne, hogy a párttal kapcsolatos botrányok kirobbantása nemcsak oknyomozó újságíróknak, hanem titkosszolgálati eszközöknek is köszönhető.

Olyan súlyos állapotban van az ország, hogy szükség van arra a szókimondásra, a radikális jelenlétre, amit a Jobbik képvisel - vélekedett Vona Gábor, és hozzátette: úgy érzik, programjuk a nép nevében született.

A párt programja jobb- és baloldali elemeket is tartalmaz, mert úgy látják, a valódi vízválasztó már a nemzeti és a multinacionális érdekeket szolgáló erők között van. A Jobbikon kívül pedig nincs más, amely nemzeti erőnek mondható - hangsúlyozta a pártelnök.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×