Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vona: Nagykoalíciós atombombázás a Jobbik ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik levonja a tanulságokat a párt botrányaiból - mondta az InfoRádióban Aréna című műsorában Vona Gábor. A pártelnök szerint a parlamentbe kerülve a Jobbikra a jelenleginél is nagyobb össztűz vár, és megvizsgálják, ilyen helyzetben hogyan lehet előre jutni. A Jobbik kormányfőjelöltje úgy vélte, a botrányok kirobbantásához titkosszolgálati eszközöket is bevetettek.

Nagykoalíciós atombombázás zajlik a Jobbik ellen, komoly nyomás alá vették a pártot és a politikához méltatlan ügyekkel jönnek elő - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor a párt botrányai kapcsán.

A párt elnöke és kormányfőjelöltje kiemelte: ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Jobbik megerősödésétől megrettent a Fidesz és az MSZP, és kénytelen ilyen eszközökhöz nyúlni. Április 11-én, a választás napján eldől, hogy sikerült-e ez - tette hozzá Vona Gábor, aki szerint a támadottság mártírszerepbe is helyezheti a pártot.

A Jobbik olyan darázsfészkekbe nyúlt bele, amelyekkel az elmúlt 20 évben nem foglalkoztak, de most már nem lehet ezeket az ügyeket elhallgatni. Ez érdekeket sért, és a Jobbiktól is megköveteli, hogy a jövőben jobban figyeljen oda - fejtette ki.

Vona Gábor kiemelte: a választások után vonják le a következtetéseket annak tekintetében, hogyan lehet ilyen össztűzben előre jutni. A pártelnök szerint három vagy négy párt kerülhet be a parlamentbe, ahol a Jobbikra a jelenleginél is nagyobb össztűz vár. Ennek oka, hogy a Jobbik meri kimondani az ország valódi problémáit, és a többi párttól eltérő véleményt mer formálni - tette hozzá.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: biztos benne, hogy a párttal kapcsolatos botrányok kirobbantása nemcsak oknyomozó újságíróknak, hanem titkosszolgálati eszközöknek is köszönhető.

Olyan súlyos állapotban van az ország, hogy szükség van arra a szókimondásra, a radikális jelenlétre, amit a Jobbik képvisel - vélekedett Vona Gábor, és hozzátette: úgy érzik, programjuk a nép nevében született.

A párt programja jobb- és baloldali elemeket is tartalmaz, mert úgy látják, a valódi vízválasztó már a nemzeti és a multinacionális érdekeket szolgáló erők között van. A Jobbikon kívül pedig nincs más, amely nemzeti erőnek mondható - hangsúlyozta a pártelnök.

Hanganyag: Exterde Tibor