eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szeszélyes lesz a húsvéti időjárás

Igazi, változékony tavaszt hoz az időjárás a húsvéti ünnepekre. Legtöbb napsütésre szombaton, míg a leginkább borongós napra hétfőn számíthatunk.

Újabb hidegfront érkezik nyugat felől az ország területére nagypéntekre. Ekkor több helyütt lehet eső, erősebb szél - mondta el az Inforádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Szombaton már igazi kiránduló idő köszönt ránk, általában több órára kisüt a nap, záporra csak keleten, észak-keleten lehet esély. A hajnalok viszont még hidegek lesznek, akár fagypontra is süllyedhet a hőmérséklet, napközben 12-17 Celsius fokra melegszik föl a levegő.

Vasárnap is érdemes kimenni a szabadba - tanácsolta a meteorológus. Ezen a napon még süt majd a nap, de délután már megérkeznek nyugatról a felhők. Estefelé és leginkább északon erednek el záporok.

Sajnos a húsvéti napokban hétfőn várható a legrosszabb időjárás. Alig lesz napsütés, sok helyütt esik majd az eső, és bár a hajnalok enyhébbek lesznek, napközben nem várható komolyabb felmelegedés.

Rossz hír a frontérzékenyeknek: pénteken és hétfőn készüljenek fel a szeszélyes időjárás kellemetlen hatásaira - figyelmeztetett Jenki Szilvia.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×