Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Óvják magukat a felnőttkorral járó kötöttségtől a magyar fiatalok - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Figyelő eheti számában arról ír, hogy világszerte egyre később önállósodnak a fiatalok, a Heti Válasz pedig Kovács Ákossal közöl interjút.

A Figyelő eheti számában arról ír, hogy világszerte egyre később önállósodnak a fiatalok. A magyar huszonévesek fele a szülői házban él, nem biztos benne, milyen pályát válasszon, és a válság miatt közöttük is egyre több a munkanélküli. Azonban nemcsak ők, hanem a stabil állással rendelkezők is óvják magukat a felnőttkorral járó kötöttségektől, egyre később alapítanak családot, életvitelük pedig a tinédzserekéhez áll közel. A magyar nők átlagosan 28, a férfiak pedig 29 éves korukban költöznek el otthonról, uniós összehasonlításban ezzel a későn önállósodók közé tartoznak a magyarok, a finnek hagyják el leghamarabb a szülői házat, átlagosan 23 évesen, míg a legtovább a szlovákok maradnak a szülőkkel; ők átlagosan 31 éves korukban döntenek a nagyobb távolságtartás mellett.

A Heti Válasz interjút közöl Kovács Ákossal. A zenész kifejti véleményét az országgyűlési választás előtti helyzetről és a pártokról, de megjegyzi, hogy a kampány nem érinti. Szerinte a legtöbb politikai erő mással foglalkozik, mint amivel kellene. A jövő kultúrstratégiájáról a többi között azt mondja, hogy az embereket is meg kellene erről kérdezni. Magyarországot ugyanakkor a hosszú távon kétes értékű kortárs művek helyett a már bizonyítottan értékes magyar irodalom képviselné a világon.