Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nemzetközileg körözött fegyvercsempészt fogtak el Ártándnál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nemzetközi körözés alatt álló fegyvercsempészt fogtak el az ártándi határátkelőnél a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bihor Megyei Rendőr-főfelügyelőség csütörtöki közös akciójában.

A román állampolgárságú férfi ellen Olaszországban adtak ki elfogatóparancsot gyilkosság miatt, valamint fegyverek és robbanóanyagok csempészete miatt, ellene a román hatóságok indítanak eljárást - közölte Eugen Boc rendőr ezredes, a Bihor Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendészeti igazgatója a két szerv közös munkáját értékelő sajtótájékoztatón Debrecenben.

A Romániából Magyarország felé tartó férfi hamis iratokkal próbálta igazolni magát, emiatt a román határrendészek előállították. A férfi azonosítása után derült ki, hogy nemzetközi körözés alatt áll, így őt később át fogják adni az olasz hatóságoknak. Arról nincs tudomásuk, hogy tagja lenne bármilyen olasz bűnszervezetnek - tette hozzá Eugen Boc.

Fekete Csaba rendőr dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a Hajdú-Bihar megyei és a romániai Bihar megyei rendészeti szervek közös ellenőrző akciója csütörtökön kora reggeltől délutánig tartott. Az ellenőrzéssel a baleseteket próbálták megelőzni, hiszen azok kockázata a Húsvét előtt Nyugat-Európából tömegesen hazaérkező román vendégmunkások miatt ilyenkor jelentősen nő.

A magyar rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, valamint a polgárőrség a közös ellenőrzésben több mint 120 munkatárssal vett részt és kilenc országosan körözött személyt is elfogtak.

A dandártábornok azt is ismertette, hogy a tavalyi év első negyedévéhez képest idén 11 százalékkal csökkent a balesetek száma a megye útjain, kevesebb lett a sérült, és fele annyi sofőrt kaptak ittas vezetésen, mint tavaly ilyenkor. Szomorú azonban - mint mondta -, hogy 2010 első három hónapjában már tízen haltak meg balesetben a megyében, míg tavaly ilyenkor csak nyolcan.