eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nemzetközileg körözött fegyvercsempészt fogtak el Ártándnál

Nemzetközi körözés alatt álló fegyvercsempészt fogtak el az ártándi határátkelőnél a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bihor Megyei Rendőr-főfelügyelőség csütörtöki közös akciójában.

A román állampolgárságú férfi ellen Olaszországban adtak ki elfogatóparancsot gyilkosság miatt, valamint fegyverek és robbanóanyagok csempészete miatt, ellene a román hatóságok indítanak eljárást - közölte Eugen Boc rendőr ezredes, a Bihor Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendészeti igazgatója a két szerv közös munkáját értékelő sajtótájékoztatón Debrecenben.

A Romániából Magyarország felé tartó férfi hamis iratokkal próbálta igazolni magát, emiatt a román határrendészek előállították. A férfi azonosítása után derült ki, hogy nemzetközi körözés alatt áll, így őt később át fogják adni az olasz hatóságoknak. Arról nincs tudomásuk, hogy tagja lenne bármilyen olasz bűnszervezetnek - tette hozzá Eugen Boc.

Fekete Csaba rendőr dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a Hajdú-Bihar megyei és a romániai Bihar megyei rendészeti szervek közös ellenőrző akciója csütörtökön kora reggeltől délutánig tartott. Az ellenőrzéssel a baleseteket próbálták megelőzni, hiszen azok kockázata a Húsvét előtt Nyugat-Európából tömegesen hazaérkező román vendégmunkások miatt ilyenkor jelentősen nő.

A magyar rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, valamint a polgárőrség a közös ellenőrzésben több mint 120 munkatárssal vett részt és kilenc országosan körözött személyt is elfogtak.

A dandártábornok azt is ismertette, hogy a tavalyi év első negyedévéhez képest idén 11 százalékkal csökkent a balesetek száma a megye útjain, kevesebb lett a sérült, és fele annyi sofőrt kaptak ittas vezetésen, mint tavaly ilyenkor. Szomorú azonban - mint mondta -, hogy 2010 első három hónapjában már tízen haltak meg balesetben a megyében, míg tavaly ilyenkor csak nyolcan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×