eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Így égett ki a Gyurcsány-villa

Múlt vasárnap Gyurcsány Ferenc házában kigyulladt a szauna, a tűz és a füst a házban is nagy kárt okozott. A volt miniszterelnök a blogjában számol be az eseményről, mint írja: "megolvadt a tv, a korom beleégett a nyílászárókba, az álmennyezet leszakadt. A felső szintek átkormozódtak, olyan átható füstszag volt az egész házban, hogy nem lehetett megmaradni."

Gyurcsány Ferenc igazi blogger lett: internetes naplóját ezúttal nem politikusi elmélkedésre használja, hanem saját mindennapjainak történéseit osztja meg.

A blogból kiderül, hogy a tűzeset előtti vasárnap amúgy szépen indult: "Egy kellemes, nyugodt napot töltöttünk Klárával kettesben Kötcsén, nagy ebédet főztem az ottani barátoknak és élveztük a nyugalmat, készülve a húsvét előtti nagyhétre, mikor hazafelé jövet Budapest határában megszólalt a telefon, hogy kigyulladt a szauna, ég az alsó szint."

Gyurcsány Ferencet ez a látvány fogadta otthon: "A gomolygó füstöt már egy utcával a házunktól is látni lehetett, a házunk előtti utcaszakaszon pedig tűzoltó-, mentő- és rendőrautók sokasága állt. A ház legfelső szintjéről is olyan sűrű, gomolygó, fekete fűst áradt, amely eltakarta az épület homlokzatát. A tűzoltók maszkban és oxigénpalackkal a hátukon sürögtek-forogtak, lámpáik a fekete korommal teli füstben csak centimétereket világítottak meg."
 
A volt miniszterelnök a blogban arról is említést tesz, hogy fia miként vett részt az eseményekben: "Bálint felnőtteket megszégyenítő bátorsággal és határozottsággal tette a dolgát, az első perctől mentette a házban maradottakat, a kisebb gyerekeket, a vendégeket, sőt poroltóval megkísérelte eloltani a tüzet, mint végül kiderült: hiába. A belélegzett füsttől enyhe mérgezést szenvedve mentőkocsiban ült, oxigénmaszkból kapta a levegőt, fegyelmezetten, bátran viselkedett."
A család otthonában komoly kár keletkezett: "Közel másfél óráig tartott az oltás, melynek végén borzalmas látvány tárult elénk. Az alsó szint jó része kiégett. Jellemző, hogy a magas hőmérséklettől megolvadt a tv, a korom beleégett a nyílászárókba, az álmennyezet leszakadt. A felső szintek átkormozódtak, olyan átható füstszag volt az egész házban, hogy nem lehetett megmaradni."

Gyurcsány Ferenc arról is beszámol, hogy a család nem tölthette otthon az éjszakát a megrongálódott házban, mint írja: "mi hatan öt különböző barátunknál töltöttük az éjszakát."
 
"Két nap tűzvizsgálat után mára tudjuk, hogy a szauna villanykapcsolójából induló elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet. Hétfőn elkezdődött a kárfelmérés, a biztosítók felvették az első jegyzőkönyveket, több szakember dolgozik a kárelhárítás megtervezésén és majdani elkezdésén. Azt mondják, hogy a teljes helyreállítás hónapokat fog igénybe venni. Van, ahol a betonig vissza kell bontani mindent, de festés vár az egész házra, koromtól kell megtisztítani az összes bútort, függönyt, szőnyeget, vegytisztítás és mosás vár valamennyi ruhára. De mindenki dolgozik, teszi, amit tenni tud, kalandos és átmeneti körülmények között a lakásnak az alagsortól legtávolabbi pontjain. Tegnap éjjel már otthon aludtunk" - fejezi be a tennivalók felsorolását a blogger.
 
Gyurcsány Ferenc így összegzi a tűzesetet: "a lényeg azonban az, hogy a legrosszabbtól megmenekültünk, mindenki ép és egészséges. Nyugodtabb nagyhétre számítottunk."

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×