eur:
394.7
usd:
370.19
bux:
65162.43
2024. április 19. péntek Emma

Decemberben adhatják át a Margit hidat

Decemberben adhatják át a Margit hidat a forgalomnak. A városvezetés jelenleg három hónapos csúszást engedélyezne a kivitelezőnek az eredeti tervekhez képest, de még nem tudni, hogy a téli leállás mennyire lassította a munkát.

A főváros és a Margit-híd felújítását végző MH 2009 konzorcium közötti szerződés módosításához szükséges előterjesztés szerint a főváros három hónapos csúszást engedélyez a kivitelezőnek, ám ebbe még nem számolták bele a téli egy hetes leállást - mondta az InfoRádiónak Temesi Attila.

A Fővárosi Közgyűlés közlekedési ügyosztályának alosztályvezetője emlékeztetett arra, hogy a munka akkor is lassabban folyt, amikor éppen dolgoztak. Az acélszerkezeti munkákat például télen más technológiával kell végezni. Az elmaradást a napokban felmérik, majd módosítják a módosítást - immár a végdátummal - magyarázta.

A munka tehát a jelenlegi információk szerint valamivel több, mint három hónapot csúszik, így decemberben adhatják át a forgalomnak a Margit hidat.

A tavaly augusztusban lezárt átkelőt az eredeti tervek szerint egyébként idén augusztusban adták volna vissza a forgalomnak, felújítását pedig 2011 márciusára fejezték volna be teljesen. Azonban a konzorcium tavaly novemberben bejelentette, hogy mivel a jóváhagyott kiviteli tervek csak november 10-én emelkedtek jogerőre, négy hónapot csúsznak a határidők. Ez a tárgyalások során három hónapra csökkent, a kemény téllel azonban még nem számoltak.

A felújítás jelenleg jól halad - mondta Tóth Kata, a kivitelező szóvivője. "A Margit híd felújítása ütemterv szerint halad, nagyon sok fajta és féle munka folyik a rekonstrukció keretében, mind a budai és a pesti hídfőnél, mind a meder-hídon" - hangsúlyozta.

Azt, hogy a csúszás mennyivel drágítja a híd rekonstrukcióját, még nem lehet tudni. Eredetileg az átkelő felújításáért bruttó 26 milliárd forintot fizetett volna a főváros a konzorciumnak. A munka elhúzódásával arányosan azonban a költségek is növekedhetnek - ismerte el Temesi Attila, aki szerint azonban a 30,1 milliárdos bruttó költségkeret a jelenlegi információk alapján elegendő.

Attól függően, hogy mikorra készül el a téli leállásról szóló értékelés, akár még áprilisban a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet az átadás halasztásáról szóló előterjesztés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×