A kötelezettségvállalásokra is kiterjed a döntési moratórium

InfoRádió / MTI
2010. március 31. 14:29
Április 1-jétől a kincstárnokok csak a közfeladatok zavartalan ellátásához nélkülözhetetlen kötelezettségvállalásokról hozhatnak döntést - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón az április 1-jei változásokról szólva. Közölte: a Bajnai-kormány folyamatosan dolgozik, vélhetően május közepéig tart üléseket.

Szollár Domokos elmondta: április 1-től lép hatályba a döntési moratórium második fontos, a pénzügyi kötelezettségvállalásokról szóló eleme; ennek értelmében a kincstárnokok a következő kormány minisztereinek kinevezéséig csak a közfeladatok zavartalan ellátásához nélkülözhetetlen kötelezettségvállalásokhoz járulhatnak hozzá.

A szóvivő kiemelte: csütörtöktől a 10 millió forintnál nagyobb értékű állami vagyon átruházásáról, illetve hasznosításáról nem hozhatnak döntést a központi államigazgatáshoz tartozó szervezetek; ettől csak akkor lehet eltérni, ha a döntéshez a kormány is hozzájárul, ezt pedig a Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozzák.