eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Schlett: Az elmúlt négy év kormányzása erősítette meg a Jobbikot

Az elmúlt négy év kormányzásával függ össze a Jobbik megerősödése - mondta Schlett István politológus az InfoRádió Aréna című műsorában. Az egyetemi tanár szerint a magyar politikai struktúra példátlanul durva módon átalakult, márpedig ilyesmi normális időszakokban nem szokott történni.

A Jobbik megerősödése elsősorban az elmúlt négy év kormányzásával függ össze - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schlett István politológus.

Az egyetemi tanár kifejtette: 2006 fordulatot jelentett, akkor többféle válság, a gazdasági mellett morális megrendülés is megjelent, míg az államigazgatás gépezete elbizonytalanodott a felemás, hebehurgya módon megkezdett úgynevezett reformok kapcsán. Széthullóban voltak a rendvédelmi szervek, kereszttűzbe kerültek az igazságszolgáltatás intézményei is, a nemzetközi gazdasági viszonyok változásával elmélyült a válság - tette hozzá.

A politológus közölte: az elmúlt években a Fidesz támogatottsága is jelentősen megnőtt, míg az MSZP elvesztette választói kétharmadát. A politikai struktúra példátlanul durva módon átalakult, normál időben ilyen jelentős fordulat ritkán szokott történni - emelte ki.

Ez magyarázható a kormányzás gyengeségével, a kapkodással, a reménykeltés utáni mély csalódással és a kiéleződő politikai harccal - hangsúlyozta Schlett István.

A kulturális és tudományos szférának részlegesen el kell különülnie a politikától azért, hogy elláthassa feladatát - mondta a politológus. Az egyetemi tanár szerint nem szabad, hogy azt gondolják, a politikusnak az a dolga, hogy a tudomány megállapításait végrehajtsa vagy a művészek vágyait valósítsa meg.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×