eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor: minden szavazatra szükség van!

Orbán Viktor szerint még soha nem volt ekkora szükség a Fideszre, mint ma. A párt elnöke a Fidesz 22. születésnapján kedden, a Zeneakadémián azt mondta: a Fidesznek olyan változást kell véghezvinnie, amely több mint forradalom. Hangsúlyozta: ehhez minden szavazatra szükség van az áprilisi országgyűlési választáson.

 Orbán Viktor a több száz meghívott előtt elmondott beszédében leszögezte: csak a Fidesz képes egységet, és olyan helyzetet teremteni, amelyben az ország "fel tud tápászkodni". Csak a Fidesz képes munkahelyeket teremteni, talpra állítani a gazdaságot, megmenteni az egészségügyet, rendet és közbiztonságot teremteni, helyreállítani az ország közbizalmát - sorolta.

Hozzátette: eljött az a pillanat, amikor a Fidesz az egyetlen kormányzóképes erő Magyarországon, amikor a Fidesz Közép-Európa legnagyobb politika közössége. "A mi közösségünk mára olyan erővé vált, és olyan helyzetben van, amely hosszú távon meghatározó szerepet tölthet be Magyarország és Közép-Európa jövőjének alakításában" - jelentette ki.

A pártelnök a jelenlévőktől segítséget, támogatást, elkötelezettséget, munkát és imát kért, hogy együtt sikerüljön újjáépíteni Magyarországot.

A Fidesz 22 éves történetére utalva kifejtette: minden ember és minden közösség számára meghatározó, hogy mikor, hol és milyen körülmények között születik. A Fidesz forradalomban született, egy forradalomban, amely a hazugság rendje ellen lázadt, amely a lélek, a magyar szabadság forradalma volt - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy amit a Fidesz képvisel, nem egy ideológia, hanem egy eszmény: 22 évvel ezelőtt is a szabadság volt az eszménye, egy szabad és erős Magyarország képe lebegett az alapítók szeme előtt.

Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz Magyarország, a szabadság és az emberek pártja, "több mint forradalom".

Kiemelte ugyanakkor, hogy az ország ma nagy bajban van: az elmúlt évtizedekben ugyanis talán soha nem állt nagyobb feladatok előtt, mint ma, és talán sohasem volt még akkora szüksége a Fideszre, mint ma. Szerinte az, amire ma kell vállalkozni, az több mint forradalom. "Elkötelezettnek, erősnek és határozottnak kell lennünk, mert nagy sziklákat kell elmozdítanunk a jövő útjából. Egy katasztrófa sújtotta országot kell újjáépítenünk" úgy, hogy olyan erős országgá váljon, amellyel többé nem történhet meg az, ami az elmúlt nyolc évben megtörtént - vélekedett.

Olyan nemzetet kell szervezni, amely soha többé nem tűri el, hogy olyan dolgokat tegyenek vele, mint amit az elmúlt nyolc évben a szocialisták tettek - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy mindez csak úgy lehetséges, ha a magyarság egészét képviselik, ha a nagy többség akaratának szereznek érvényt.

Amire a Fidesz vállalkozik - folytatta -, az szolgálat, a felhatalmazás pedig, amit a választóktól kérnek, nem cél, hanem eszköz ennek a szolgálatnak a tisztességes, sikeres végrehajtására.

Rámutatott: akik idejuttatták az országot, mindent meg fognak tenni, hogy nehezítsék a Fidesz dolgát, hogy akadályozzák a változást, ezért "nagyon sokan kell lennünk, nagy túlerőben kell lennünk, hogy egyszer legyőzhessük" az elmúlt nyolc év gondjait, a kiábrándultságot és a szocialisták visszahúzó és visszatérni akaró erőit.

Ez a választás csak akkor lehet több mint forradalom, ha mindenki ott lesz, aki változást akar - mondta.

Mindezek alapján közölte, a választásig hátralévő két hétben a legfontosabb, hogy mindenkivel megértessék: minden szavazatra szükség van, az összes, változást akaró ember mindkét szavazatára szükség van. Mindenki verje ki a fejéből azt, hogy ezt a választást már nem lehet elveszíteni, hiszen minden választást, így a mostanit is el lehet veszíteni - hívta fel a figyelmet. "Üzenem mindenkinek, aki változást akar, hogy igenis, ezt a választást is lehet veszíteni, ha az emberek nem mennek el szavazni." A tét ugyanis nagyon nagy, és az ördög nem alszik, "ismerjük őt jól", mindig újabb és újabb trükkökön töri a fejét - fűzte hozzá Orbán Viktor, aki úgy zárta beszédét, hogy "Boldog születésnapot, boldog feltámadást!".

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×