MSZP: "10 nap, 1 millió találkozás"

InfoRádió / MTI
2010. március 30. 17:15
10 nap, 1 millió találkozás - ez az MSZP szlogenje a következő 10 napban, mondta az MSZP elnöke a párt elnökségi ülése után. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy pártjának sok a rejtőzködő szavazója, őket kell meggyőzni ebben az időszakban.

 "Mozgósítani, mozgósítani, mozgósítani" - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt országos választási bizottságának és elnökségének együttes ülése után. Mesterházy Attila hangsúlyozta: a szocialistáknak sok rejtőzködő szimpatizánsa van, akik azonban nem merik kimutatni pártszimpátiájukat.

"A választásnak nagy a tétje, mert megjelent a félelem légköre az országban. Úgy fogalmazott: sokakat megrémít az a felforgatás, amit a Jobbik, és az a populizmus, amit a Fidesz képvisel." - mondta.

A szocialista politikus kiemelte:megosztott a társadalom, de a csendes többség nyugalmat és békét akar. Mesterházy Attila szerint akiknek fontos a biztonság, a nyugalom, azok voksoljanak az MSZP-re, mert a szocialisták ott lesznek a parlamentben, hogy megvédjék ezeket az értékeket.

Lendvai Ildikó, a párt elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az MSZP azoknak kínál képviseletet, akik elutasítják a Jobbik-Fidesz-tengelyt és kifogásuk van egyetlen párt bebetonozott hatalmával kapcsolatban.

"A kampányt lezáró, a "tíz nap, egymillió találkozás" nevű program keretében tartanak beszélgetéseket, rendezvényeket, fórumokat, lesznek telefonhívások, küldenek e-maileket és szerveznek utcai kitelepüléseket is, amelyekből ötszáz lesz a következő napokban." - fogalmazott.

Az MSZP elnöke arról is beszélt, hogy míg a jobboldal a radikálisok szavazatain huzakodik, ők a demokraták szavazatait kérik. Élő Norbert fővárosi szocialista képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt: amikor a fideszes Révész Máriusz a sajtóban azzal vádolta meg a helyi szocialistákat, hogy "kamionszámra viszik ki a pénzt" Kőbányáról, akkor arról nem tett említést, hogy valójában György István fideszes önkormányzati képviselőt kellene feljelentenie, mivel ő volt a kerület vagyonkezelő társaságának felügyelőbizottsági elnöke 2006 decemberétől 2009 közepéig.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást