eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kezdeményezi az ügyészség Leinemann szabadlábra helyezését

A Fővárosi Főügyészség még kedden kezdeményezi a ScienNet-ügyben előzetes letartóztatásban levő Leinemann Zsolt szabadlábra helyezését, így indulhat az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson.

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság kedden döntött arról, hogy - megváltoztatva a területi választási bizottság határozatát - Leinemann Zsolt, aki független képviselőjelöltként méretteti meg magát, indulhat Debrecen 2. számú választókörzetében.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyészség megkapta a hivatalos értesítést a jelölt nyilvántartásba vételéről, ezért még a keddi napon kezdeményezik a gyanúsított szabadlábra helyezését.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselő-választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg.

A területi választási bizottság korábbi elutasító határozatának indoklásáról Vasas Lászlóné, a testület vezetője azt mondta: a jelöltnek az ország minden tájáról odasereglett emberek gyűjtöttek ajánlószelvényeket, de erre nem volt meghatalmazásuk. E nélkül a cédulagyűjtés jogosulatlan adatkezelésnek számít - tette hozzá.

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ugyanakkor keddi határozatában azt írta: "tekintettel arra, hogy a bíróság szemben a területi választási bizottsággal a meghatalmazások hiányára alapított szabálysértést nem találta megállapíthatónak, így a választási eljárás hivatkozott alapelveinek megsértése sem állhat fenn".

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás. A vám- és pénzügyőrség 2009. november 20-án rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerével kapcsolatosan. A társaság képviselőjét a bíróság november 27-én helyezte előzetes letartóztatásba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×