eur:
392.91
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyensúlyt szorgalmaz az adatvédelmi ombudsman

Az adatvédelem és az adatnyilvánosság közötti új egyensúly megteremtését szorgalmazza az adatvédelmi biztos. Jóri András éves parlamenti beszámolójában arra hívta fel a figyelmet, hogy a tavaly az országot foglalkoztató korrupciós ügyek kezelése a korábbinál hangsúlyosabbá tették a kérdést.

Az ombudsman hangsúlyozta: az adatvédelem, mint a magánszféra védelmének fontos eszköze, nem akadályozhatja az adatnyilvánossághoz fűződő érdekeket. Jóri András szerint az átláthatóság részben jogalkotási, részben jogalkalmazási hibák miatt sérült, a sokszor csak vélt adatvédelmi aggályok pedig közvetve fontos alkotmányos érdekek érvényre juttatását akadályozták.

Az országgyűlési biztos arról is beszélt, hogy tavaly mintegy 30 százalékkal emelkedett a hozzá került ügyek száma. Hozzátette: a jogszabályi környezet javult, de továbbra is hiányzik az adatvédelem területén a bírság kiszabásának lehetősége.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Már fizetni kellett a velencei belépésért

Már fizetni kellett a velencei belépésért

Több mint 113 ezren léptek be Velencébe csütörtökön, de csak töredékük vette meg a fejenkénti öteurós belépőjegyet - közölte Velence polgármesteri hivatala a városban bevezetett fizetős belépési rendszer első napján. Április 25. nemzeti ünnep volt Olaszországban, ezért az átlagosnál magasabb volt a látogatók száma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×