Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A régi pártok a vezetőre, az újak a szervezetre koncentrálnak a kampányban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az MDF esetében a miniszterelnök-jelöltek állnak az idei kampányvideók középpontjában. A Lehet Más a Politika és a Civil Mozgalom viszont leginkább magára a szervezetre koncentrál.

A nagyobb pártok több kampányvideót is készítettek. A miniszterelnök-jelölteket bemutató anyagok zenei aláfestése leginkább a jövőbe vetett reményt szeretné sugallni.

A Fidesz-KDNP filmje Orbán Viktor rátermettségét hangsúlyozza. "Magyarországnak ma olyan emberre van szüksége, aki képes munkahelyeket teremteni. Olyan emberre, aki képes talpra állítani a gazdaságot" - hangsúlyozzák, és a videó végén a pártszövetség jelmondata is elhangzik: "A megfelelő ember, a megfelelő időben. Itt az idő, Magyarország!"

A szocialisták a társadalom minden részét - "a gyári munkásokat, az értelmiségieket, a mezőgazdasági dolgozókat, a nyugdíjasokat, a családanyákat" - meg akarják szólítani, és az MSZP-nél is megjelenik az egy a tábor, egy a zászló effektus.

Mesterházy Attila a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként mutatkozik be: "többen vagyunk, mint gondolná. Mesterházy Attila, az MSZP új miniszterelnök-jelöltje".

A radikális pártnál a jelszóvá emelt köszönéssel kezdődik a kampányfilm: "Adjon az Isten! Vona Gábor vagyok, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje".

A Jobbik a jelenlegi parlamenti pártok ellenében fogalmazza meg politikáját: "Radikális változás. A nép nevében. Szavazzon a Jobbikra!"

Az Magyar Demokrata Fórum egy 2020-as futurisztikus vízióval próbálja megszólítani híveit, Bokros Lajos nem négy, hanem a következő tíz évre apellál. "A jövőt mindenki másképp látja. De a következő évtized rajtunk múlik. Mert mindenki hozzáad Magyarországhoz."

A Lehet Más a Politika is a jelenlegi elitet bírálja, amikor felteszi a kérdést: "Eleged van a korrupt politikai elitből, a milliós tanácsadói szerződésekből és az átláthatatlan állami költekezésből?"

Az LMP-nél nincs miniszterelnök-jelölt, sem egy központi figura, mert "mi hisszük, hogy lehet más a politika!" A hatodik országos listát állító párt, a Civil Mozgalom pedig egy másfél perces filmet készített, amelyben Seres Mária beszél az összefogásuk eddigi sikereiről.