Kifosztották a balatonlellei OCÖ-üdülőt

Infostart
2010. március 29. 11:27
Értékes berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülőjéből. Ezek között van például az egymillió forintot érő sütőberendezés, de ágyneműk és az evőeszközök is hiányoznak. Kenéz István a város polgármestere az InfoRádiónak azt mondta: bár tudomása szerint nem követtek el bűncselekményt, viszont megkeserítették a nyaralók és az ott lakók az életét az OCÖ vendégei.

Hűlt helyét találták értékes berendezési tárgyaknak az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülőjében - közölte az Index a Magyar Nemzet értesülései alapján. Lába kelt az egymillió forintot érő sütőnek, az ágyneműknek és az evőeszközöknek is. Szinte minden mozdíthatót elvittek.

Az államtól haszonbérbe kapott üdülő kötelező felújítását a cigány önkormányzat nem végezte el, viszont húszmillió forintos fiktív számla keletkezett felújítás címén - közölte a napilap. Emiatt hónapok óta vizsgálódik a vám- és pénzügyőrség. Több helyen tartottak házkutatást, és lefoglaltak rengeteg OCÖ-dokumentumot.

Korábban a több ügyben gyanúsítottként szereplő Kolompár Orbán vezette szervezet őrizetlenül hagyta az államtól kapott Országos Cigány Közművelődési Központ épületét, amely máig tisztázatlan okból leégett. Ezután áron alul eladták az ingatlant - emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Nyaranta a cigány önkormányzat által üzemeltetett gyerektábor éjszakába nyúló zajongással okoz kellemetlenséget a városban nyaralóknak és a környék lakóinak - mondta el az InfoRádiónak Kenéz István. Balatonlelle polgármestere hozzátette: már sok mindent megkíséreltek tenni a helyzet javításáért. Tájékoztatták például Kolompár Orbánt a renitensek viselkedéséről - de próbálkozásaik eredménytelennek bizonyultak.

Nem volt olyan hete a nyárnak, hogy ne kellett volna lemenni a táborba este kilenc után rendet teremteni. Amint azonban elhagytam az üdülőt, sokszor éjjel egy órakor, újrakezdték a hangoskodást - panaszolta Kenéz István.

A polgármester a mostani kifosztás hírére úgy reagált: az OCÖ tábor vendégei tudomása szerint nem követtek el bűncselekményeket. Nem a közbiztonság romlott a roma üdülő miatt Balatonlellén, hanem a déli part egyik legkedveltebb üdülőhelyének megítélése változott rossz irányba - tette hozzá Kenéz István.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást