Potyagól is kellett a Roma győzelméhez az Inter ellen - videóval

Infostart
2010. március 28. 10:55
Ha csak azt nézte az ember, hogy az AS Roma a legutóbbi 20 bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el, ellenben az Inter csak kettőt nyert meg a legutóbbi hétből, egyszerűnek tűnt a képlet: a trónkövetelő esélyesebb, mint a címvédő.

Ám azért a helyzet nem volt ennyire egyszerű. Claudio Ranieri csapatában Francesco Totti legalább már a kispadra leülhetett, de Jeremy Ménez játszott a Mirko Vucsinics, Luca Toni kettős mögött. (Totti beállt aztán az utolsó öt percre: Julio Sergio; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Perrotta, Pizarro, De Rossi, majd Brighi 74.; Menez, majd Taddei 68.); Toni, Vucsinics, majd Totti 85.)

Az Inter egy kivételével a legerősebb tizenegyével játszhatott (az eltiltott Javier Zanetti 137 bajnoki után mulasztott), sőt a kispadon már helyet kapott az év elején koponyasérüléssel műtött Christian Chivu is. Így állt fel Mourinho csapata: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Stankovic (Pandev, 59.), Cambiasso (Chivu, 76.), Thiago Motta (Quaresma, 76.); Sneijder; Eto'o, Milito.

A Roma a 17. perctől vezetett: Burdisso, az egykori Inter-játékos lefejelte a labdát Maicon elől, Julio César elkövette talán első súlyos hibáját az idényben (nem tudta megfogni a labdát), Daniele De Rossi pedig közelről a hálóba lőtt.

Az Inter a 66. percben egyenlített, Diego Milito megelőzte Burdissót, s Sneijder beadásába beleszúrva a kapuba lőtt. Claudio Ranieri két perccel később cserélt: Ménez helyére beküldte Taddeit. A 73. percben a brazil nem túl jó lövését Luca Toni lekezelte a büntetőterületen belül, majd fordulásból a bal alsó sarokba lőtt.

Hiába lőtt a meccsen három kapufát is az Inter, megint kikapott, s immár csak egy ponttal vezet a Roma előtt a bajnokságban. Sőt, ha a Milan hazai pályán le tudja este győzni a Laziót, Leonardo csapata beéri pontszámban a Romát, s egy pontra megközelíti az Intert.