eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Schiffer András: Az LMP egy párt javára sem lép majd vissza

Nem lépnek vissza a Lehet Más a Politika jelöltjei egyik párt javára sem az országgyűlési választások első fordulóját követően - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schiffer András, a párt országos listavezetője. Kiemelte: elsősorban a parlamentbe készülnek, nem pedig bársonyszékekre hajtanak.

Kizártnak tartja a Lehet Más a Politika országos listavezetője, hogy az LMP akár a Fidesznek, akár az MSZP-nek kedvezzen az egymás közötti játékban, vagyis biztos, hogy nem segítik egyéni jelöltjeik visszalépésével egyik nagy pártot sem az első fordulót követően. Schiffer András hangsúlyozta: a Jobbikkal elfogadhatatlan lenne az együttműködés.

Az LMP nem járadékos párt akarnak lenni, nem fog odacsapódni egyik oldalhoz sem - közölte a listavezető. Schiffer András kiemelte, elsősorban a parlamentbe készülnek, nem bársonyszékekre hajtanak. Csalódni fog az, aki arra számít, hogy beállnak valamelyik szekértáborhoz - tette hozzá.

A listavezető bízik benne, hogy a második fordulóban is több olyan jelöltjük lesz, akik április 25-én győzelmi esélyekkel szállhatnak versenybe.

Schiffer András szólt arról is, a civil szervezetekkel intenzív kapcsolatra törekszik az LMP, bár a jelenlegi jogrend korlátokat állít a pártok és a társadalmi mozgalmak közötti kapcsolatnak.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×