eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

OVB: mégis lehet budapesti területi listája az MDF-nek

Van budapesti területi listája az MDF-nek, miután az Országos Választási Bizottság pénteki ülésén megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) határozatát, amelyben az FVB megtagadta az MDF fővárosi listájának nyilvántartásba vételét.

A testület hosszas vita után, 4:2 arányban döntött arról, hogy helyt ad Dávid Ibolya, az MDF elnöke által benyújtott fellebbezésnek és nyilvántartásba veszi a párt budapesti területi listáját.

A javaslatot az MSZP és a Fidesz-KDNP delegáltja nem szavazta meg.

Dávid Ibolya, a demokrata fórum elnöke azért fordult jogorvoslatért a testülethez, mert Fővárosi Választási Bizottság szerdán elutasította a párt budapesti listájának nyilvántartásba vételét. Ezt azzal indokolták, hogy sem a lista bejelentésekor, sem a határozat meghozatalakor nem volt elegendő, jogerősen nyilvántartásba vett jelölt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×