eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

MDF képviselőjelöltek: Pusztai Erzsébet nyilvántartásba vétele is jogerős

A Fővárosi Bíróság pénteken helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, amelyben nyilvántartásba vette az MDF jelöltjeként Pusztai Erzsébetet.

Pusztai Erzsébetet a Budapest 2. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság március 18-án vette nyilvántartásba, ezt a határozatot a hétfőn a Fővárosi Választási Bizottság helyben hagyta.

Ez ellen a határozat ellen egy magánszemély kért felülvizsgálatot, arra hivatkozva, hogy nem zárható ki, hogy több ajánlószelvényre a kötelező adatokat nem a választópolgár vezette rá, valamint felmerülhet az is, hogy több ajánlószelvényt nem saját kezűleg írt alá az ajánló.

Arra is hivatkozott, hogy szerinte az FVB nem tisztázta a tényállást az ajánlószelvények kitöltésével kapcsolatban és így jogszabálysértést követett el.

A Fővárosi Bíróság álláspontja szerint a fellebbező nem jelölte meg állításainak bizonyítékait. Az FB arra is kitért végzésében, hogy az FVB - figyelemmel a döntéshozatalra rendelkezésre álló határidőre is - nem követte el a kérelmező szerinti jogszabálysértést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×