eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Elmarasztalta az OVB Orbán Viktort

Elmarasztalta a választási eljárásról szóló törvény megsértése miatt a Fidesz elnökét az Országos Választási Bizottság. A Fidesz a döntést ellen felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróságnál.

Az OVB azt kifogásolta, hogy Orbán Viktor, mint a Fidesz elnöke, tanítási időszakban látogatta meg kedden az egyik zuglói zeneiskolát.

Az OVB emlékeztet arra, hogy a közoktatási törvény alapján a nevelési-oktatási intézmény területén tanítási, gyermekfelügyeleti idő alatt politikai célú tevékenység nem folytatható.

A Fidesz felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróságnál az OVB döntése miatt - közölte Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

Közleményében emlékeztetett, hogy a Fidesz elnöke első szavazókkal találkozott, mert a párt a demokrácia szempontjából rendkívül fontosnak tarta, hogy a fiatalok tisztában legyenek és éljenek alkotmányos jogaikkal. A Fidesz természetesen tiszteletben fogja tartani a Legfelsőbb Bíróság jogerős döntését, függetlenül attól, hogy egyetért-e azzal - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×