A MÁV-nál komolyan veszik a holokauszt-pert - lapszemle

Infostart
2010. március 26. 07:10
A Népszabadság szerint a MÁV Zrt. komolyan veszi azt a pert, amelyet a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei indítottak ellene február elején.

A többségében izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező felperesek keresetét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium átvette, de még nem kézbesítette. A vasútnál ennek ellenére folytatják a február óta tartó felkészülést - meghívásos pályázaton keresnek ügyvédi irodát, hogy a chicagói bíróságon képviselje a társaságot.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy közel kilencmilliárd forintért vásárolt használt buszokat az elmúlt években a Volánbusz. Tendereiken bevett gyakorlat volt, hogy különböző kifogásokra hivatkozva korlátozták a versenyt. Az állami cég neve felvetődött a Daimler-féle nemzetközi vesztegetési botrányban is.

Az Indexen az olvasható: egy évvel ezelőtt jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal informatikai államtitkára, Baja Ferenc, hogy széles sávot kell vinni a legutolsó kis faluba is. A Nemzeti Digitális Közmű projekt állítólag 100 milliárd forintba kerülne, és zajlik az előkészítése. A Nemzeti Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint azonban még mindig van 134 olyan település, ahol a széles sáv nem elérhető, és a lefedett településeken is átlagosan a háztartások 16-20 százalékát nem érik el a szolgáltatók. Ráadásul továbbra is óriási a különbség a szolgáltatók mézesmázos ígéretei és a valódi letöltési sebességek között.

A penzcentrum.hu szerint ellentmondásosan szabályozták a személygépjárművek adóját. A gépkocsikra ugyanis nem értékalapú, hanem teljesítményalapú vagyonadót vetett ki az Országgyűlés, aminek köszönhetően a jelenlegi helyzet az, hogy egyes nagyon olcsó, de erős autók is adókötelesek, míg sokszor az igen drága személygépjárművek tulajdonosai is megmenekülnek az extra adó elől.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást