Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyakó (MSZP): "Kértem, és eszem ágában sem volt fizetni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A korrupciókutató szerint mindaddig gyanús, hogy egy országgyűlési képviselő ingyen kap buszokat a BKV-tól, amíg az illető nem igazolja, hogy valóban nemes cél érdekében élt a befolyásával. Tóth István János közgazdász véleményét azért kértük ki, mert Regőczi Miklós, a közlekedési társaság volt vezérigazgató-helyettese azt állítja, hogy Nyakó István, az MSZP szóvivője ingyen kapott buszokat a BKV-tól. A politikus ebben nem talál kivetnivalót.

 Nyakó István szerint "szemét mondatokkal" kiforgatják az igazságot azok, akik korrupciónak tartják, hogy az MSZP-s politikus ingyen kapott buszokat a BKV-tól. Mert valóban kapott, tehát ebben igaza volt a Magyar Nemzetben nyilatkozó Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének.

Nyakó ezt nem tagadta, sőt büszke rá, mert a buszokat hátrányos helyzetű gyerekek nonprofit táboroztatásához kérték kölcsön.

"Nincs az a forint, amiért le ne hajolnék, ha kell, akkor ingyenbuszokért is kuncsorgok. (...) Kértem, és eszem ágában sem volt fizetni. Épp azért kértük a buszt, mert bérelni nem volt pénzünk" - fogalmazott az MSZP-s képviselő, aki szerint a jövőben is fog ilyet csinálni, mert "egy politikusnak ez is a dolga".

Az InfoRádió által megkérdezett korrupciókutató szerint azonban Nyakó Istvánnak nemcsak az volt a kötelessége, hogy ha megteheti, akkor szerezzen ingyen buszokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek, hanem az is, hogy ezt - mivel közszereplőről és közpénzről van szó - pontosan és részletesen dokumentálja. Ennek hiányában - jelentette ki határozottan Tóth István János közgazdász - a szocialista politikus eljárása igenis felveti a korrupció gyanúját, hiszen bárki másnak nyilván nem ad ingyen buszt a BKV.

Az MSZP mindenesetre jogászokkal vizsgáltatja Regőczi Miklós nyilatkozatát, hogy eldönthessék: pert indítanak-e a volt vezérigazgató-helyettes ellen.