Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hagyó: \"Velem nyilvánosan már senki nem fog szóba állni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ha politikai karrierem véget ér, az üzleti életben dolgozom tovább - mondta Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes a Figyelőnek. A Heti Válasz a szocialista politikus családtagjainak nézett utána, és kiderített, hogy Hagyó fivére már elhagyta az országot.

Hagyó Miklós a Figyelő munkatársának arról beszélt, hogy ő a média első számú közellensége, de nem akar hosszabban külföldre távozni. Hozzátette: áll az igazságszolgáltatás és a vizsgálatok elé. A szocialista politikus állítása szerint tisztában van azzal, hogy politikai karrierjének vége, immár üzletemberi vénájában bízik.

"Velem nyilvánosan már senki nem fog szóba állni. Tizenkét évig dolgoztam a gazdaságban, ide térek vissza, de, ha kell, szenet is lapátolok" - mondta a volt főpolgármester-helyettes, aki az utóbbi napokban nyilvánosságra került ingatlanügyeiről azt mondta, hogy joga volt 12 évvel ezelőtt vett ingatlanjait lányára íratni, még ha ez rossz látszatot is keltett.

A lapnak elmondta, hogy elvtársai, barátai eltűntek mellőle, a BKV-ügyben megnevezettek közül egyedül a régi barát Lelovics Ottóval van kapcsolatban.

Bár Hagyó Miklós nem gyanúsított - a ciklus végéig ugyanis mentelmi jog védi - szeretné még a látszatát is elkerülni annak, hogy egyeztet a már meggyanúsítottakkal. Balogh Zsolt a BKV volt megbízott vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek azt mondta a volt főpolgármester-helyettesről, hogy "szokása, hogy nyakon ragadja az embereket, mintha barátkozna, de ezt elviselni igazi fizikai tehertétel". Hagyó Miklós erre azt válaszolta: "A női nemhez nagyon vonzódom, de férfit legfeljebb a kézfogással érintek, a nyakmarkolás kizárt".

A Heti Válasz eheti számában arról számolt be, hogy Hagyó Miklós Tamás nevű testvére tavaly novemberben, a politikai botrány felpörgésekor kilépett a volt főpolgármester-helyettes tulajdonában lévő - a Hír Tv szerint több százmillió forintos ingatlanvagyont kezelő - cégek irányításából, és külföldre távozott.

A lap Hagyó Miklós édesapjánál érdeklődött holléte felől, ám a "hosszú hónapokig elhúzódó tanulmányi út" helyszínét a család titokként kezeli.